15 српских излагача на сајму ,,Продекспо 2018“ у Русији

Аутор: dzonioff
234 посета

У Москви је почео 25. међународни сајам прехрамбених производа „Продекспо 2018“ на коме се представља 15 српских компанија у области производње млечних производа, месних прерађевина, програма замрзнутог воћа и поврћа, сокова.

Национални штанд Србије су првог дана посетили Јевгениј Громико, заменик министра пољопривреде Русије и Славенко Терзић, амбасадор Србије у Русији.

Наступ домаћих компанија на сајму „Продекспо 2018“ организовали су Привредна комора Србије (ПКС) и Развојна агенција Србије (РАС), уз подршку програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији, с циљем промоције потенцијала домаће привреде, подршке извозницима и повезивања с партнерима у иностранству.

Већ првог дана сајма представници наших компанија одржали су низ билатералних састанака са потенцијалним партнерима, саопштено је из ПКС.

Ове године на сајму „Продекспо“ излаже 2.450 компанија из 63 земље. „Продекспо“ је највећа и најзначајнија специјализована изложба прехрамбене индустрије у Русији и Заједници независних држава, у оквиру које се организују пословни сусрети произвођача, извозника и дистрибутера, као и представника водећих малопродајних трговинских ланаца.

Овај сајам годишње посети преко 60 хиљада људи из око 100 земаља.

Наступ на међународном сајму омогућава излагачима да представе своје производе и организују извоз на нова тржишта, као и да унапреде постојеће и остваре нове пословне контакте.

Традиционално учешће српских компанија на једној од најугледнијих међународних изложби прехрамбених производа у Русији, региону Заједнице независних држава и шире, директно доприноси квалитетнијем позиционирању српских брендова и укупном расту извоза. „Продекспо 2018“ траје до 9. фебруара.

Извоз из Србије у Русију прошле године је повећан за 25,7 одсто у односу на 2016. годину и очекује се да ће премашити милијарду долара, наводи се у саопштењу.

извор : https://www.srbijadanas.com

Srodni tekstovi

Оставите коментар