Јагњад у Банату појефтинила у Краљеву још јефтинија, а најскупља у Подунављу

Аутор: Gdjakovic
509 посета

Откупна цена јагњади била је нижа у односу на претходни период у кланицама на подручју средње-банатског региона, пошто је доминирао износ од 370 дин/кг. На сточној пијаци у Сомбору забележена је продаја јагњади по доминантној цени од 360 дин/кг, јаради по цени од 300 дин/кг, оваца по цени од 120 дин/кг и коза по цени од 100 дин/кг.
На сточној пијаци у Краљеву дошло је до пада продајне цене јагњади у односу на претходни период. Протекле су се седмице најчешће могли пазарити за 340 дин/кг. У кланиицама на подручју рашког региона, такође је била нижа откупна цена јагњади. У седмици за нама доминирао је износ од 340кг.

Телад у Златиборском крају 600 динара, у Пироту 650, у Чачку није ни било за продају, а прасад и свиње иду на доле

Кланице са подручја Лознице и околних места по нижој су цени вршиле откуп оваца током треће седмице јула. Доминирао је износ од 160 дин/кг. У кланицама на подручју подунавског региона биле су ниже цене јагњади, јер је доминирао износ од 380 дин//кг. За разлику од њих виша је била откупнаа цена и шиљежади, јер се откуп
најчешће обављао за 280 дин/кг. Идентична је била цена ове категорије оваца и на сточној пијаци у Смедереву.
Према извештају репортера СТИПС из Ужица протекле је седмице била виша цена јагњади на сточној пијаци у овом граду, јер се продаја најчешће одвијала за 380 дин/кг, уз добру продају грла ове категорије оваца.

Сточна храна: Пале цене пшенице и кукуруза на џак, поскупела сунцокретова сачма

Srodni tekstovi

Оставите коментар