Јагма за српским производима у Москви

Аутор: draganadpetrovic
440 посета

ПОТРАЖЊА руских компанија, које трагају за алтернативним добављачима како би замениле европске, за српским производима нагло је скочила.Економске санкције које су земље ЕУ увеле Руској Федерацији отвориле су простор и шансу за наше произвођаче и велетрговце. Посебно за премијум програм, попут алкохолних пића и кондиторских производа. Њихове трговачке фирме заинтересоване су да набављају ову скупљу и квалитетнију робу из Србије, коју раније нису никад куповале код нас, већ у западним земљама.

Душко Марјановић, из Сектора за трговину Уније послодаваца Србије, објашњава да је сада руско тржиште у већем обиму непокривено и када је реч о врсти и количини производа. Он истиче да њихове трговачке компаније траже од својих колега у Србији да им обезбеде робу и то не само широке потрошње, као што су храна, пиће, козметика, кућна хемија, већ и премијум производе.
– Раније су имали добављаче у државама ЕУ, а сада су се преоријентисали на друге стране и ми предњачимо као пријатељска земља – каже Марјановић.

– Треба имати у виду да смо ми мали и немамо велике капацитете за тако велико тржиште. Зато је најбоље да се оријентишемо на премијум производе, који су скупљи и пласирају се у мањим количинама. У тој области можемо да будемо конкурентни са ценама на том тржишту и када се укалкулише транспорт. Познати смо по добрим ракијама, винима, домаћој радиности. Тражени су и кондиторски производи.

Он указује да су Русима значајнији премијум производи који су специфични за наше поднебље од неке робе масовне потрошње. У РФ, како наводи, постоје посебни стандарди паковања, означавања, које треба задовољити, и зато је потребно да се брзо ради на томе.

Извор: https://www.novosti.rs/vesti/ekonomija/1106129/rusi-pohrlili-srpsku-hranu-rakiju-vina-sankcije-protiv-moskve-sirom-otvorile-vrata-dobavljacima-nase-zemlje-ovo-veliko-trziste

ФОТО: Pixabay

 

Srodni tekstovi

Оставите коментар