Широм Србије цене стоке различито – ево цена

Аутор: Gdjakovic
553 посета

За телад СМ расе телесне масе до 160 килограма купци у Краљеву су плаћали 610 дин/кг.

Доминантна цена телади СМ расе телесне масе до 160 килограма достигла је износ од 610 дин/кг током треће седмице фебруара на сточној пијаци у Краљеву.

Продајна цена крава за клање СМ расе НИЖА, од 175 дин/кг.

У кланицама на подручју рашког региона уочен је РАСТ откупних цена телади СМ расе, од 585 дин/кг, као и товних бикова телесне масе преко 500 килограма на 355 дин/кг.

У истом периоду била је НИЖА откупна цена крава за клање СМ расе (280 дин/кг). Раст откупне цене товне јунади телесне масе преко 480 килограма у кланицама на подручју овог града и околних места, а доминирао је износ од 340 дин/кг.

У кланицама на подручју браничевског региона евидентиран је РАСТ откупне цене крава за клање СМ расе, пошто је доминирао износ од 220 дин/кг. Обим понуде ове категорије говеда био је на просечном нивоу.

На пијаци живе стоке су се током треће седмице фебруара могла пазарити телад СМ расе телесне масе до 160 килограма по доминантној цени од 550 дин/кг, товна јунад телесне масе од 350 до 480 килограма по доминантној цени од 450 дин/кг и краве за клање за које су купци требали да издвоје 200 дин/кг.

Пад откупних цена телади СМ расе телесне масе до 160 килограма и крава за клање СМ расе евидентиран је у кланицама на подручју пчињског региона. Откуп се најчешће одвијао по цени од 280 дин/кг.

У кланицама на подручју пиротског региона, такође, је била нижа откупна цена телади, пошто је пала на 450 дин/кг. Нижа је била откупна цена товних бикова ХФ расе телесне масе преко 500 килограма, пошто је у периоду од 12. до 19. фебруара доминирао износ од 260 дин/кг.

Кланичари са подручја подунавског региона протекле су седмице по НИЖОЈ цени откупљивали телад телесне масе до 160 килограма, пошто је доминирао износ од 480 дин/кг.

На пијаци живе стоке у Смедереву је у периоду од 13. до 19. фебруара изостала продаја телади, товне јунади и осталих категорија говеда.

У периоду од 13. до 19 фебруара ВИША цена прасади била је у Шапцу, Смедереву и Панчеву.

У кланицама на подручју Шапца и околних места дошло је до РАСТА откупне цене прасади телесне масе од 16 до 25 килограма. Доминирао је износ од 380 дин/ кг.

Прасад су била скупља у односу на претходни период и на сточној пијаци у Смедереву. Продаја се најчешће одвијала по цени од 380 дин/кг.

РАСТ откупне цене товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма евидентиран је у седмици за нама у кланицама на подручју јужнобанатског региона. Доминирао је износ од 220 дин/кг.

На сточној пијаци у Краљеву евидентиран је ПАД продајне цене прасади телесне масе од 16 до 25 килограма на доминантних 320 дин/кг. Јефтиније су биле и товне свиње, пошто је код грла телесне масе од 80 до 120 килограма доминирао износ од 230 дин/кг, док је за грла телесне масе преко 120 килограма најчешће требало издвојити 170 дин/кг.

Кланичари са подручја рашког региона по нижим су ценама протекле седмице откупљивали прасад телесне масе од 16 до 25 килограма, обе категорије товних свиња и крмаче за клање.

Протекле је седмице била нижа цена прасади телесне масе од 16 до 25 килограма на сточној епијаци у Сомбору, пошто је доминирао износ од 355 дин/кг. У истом периоду је забележен раст продајне цене товних свиња телесне масе преко 120 килограма, јер је доминирао износ од 190 дин/кг.

Нижа је била откупна цена товљеника телесне масе преко 120 килограма у односу на претходни период у кланицама на подручју средњебанатског региона. Одгајивачи су за откупљена грла добијали 190 дин/кг. Прасад телесне масе од 16 до 25 килограма била су јефтинија у периоду од 13. до 19. фебруара на пијаци живе стоке у Нишу. Доминирао је износ од 420 дин/кг.

Скупља јагњад на подручју Новог Сада, Краљева и Сомбора

Јагњад су била скупља у односу на претходни период на сточној пијаци у Новом Саду, пошто су се најчешће могла пазарити за 400 дин/кг.

Раст откупне цене јагњади забележен је и у кланицама на подручју Рашког региона. Протекле су недеље откупљивана најчешће за 380 дин/кг. Доминантна откупна цена оваца била је на прошлонедељном нивоу, износила је 150 дин/кг.

У периоду од 13. до 19. фебруара је на сточној пијаци у Сомбору дошло до раста доминантне цене јагњади на 400 дин/ кг и пада цене јаради на доминантних 300 дин/кг уз слабу понуду и продају грла обе категорије оваца и коза.

 

У Пожаревцу је забележен раст откупне цене шиљежади на доминантних 190 дин/кг у кланицама на одручју овог региона. Обим понуде и тражње био је на просечном нивоу. На пијаци живе стоке у овом граду било је у продаји шиљежади по доминантној цени од 250 дин/кг и оваца које су се најччешће могле пазарити по цени од 200 дин/кг.

На сточној пијаци у Нишу дошло је до пада продајне цене јагњади у односу на претходни период. Промет се најчешће одвијао по цени од 430 дин/кг.

У кланицама на територији подунавског региона протекле је седмице била нижа откупна цена шиљежади. Доминирао је износ од 240 дин/кг. Ова категорија оваца била је јефтинија и на пијаци живе стоке у Смедереву, пошто је доминирао износ од 260 дин/кг.

 

 

 

Извор: https://www.agromedia.rs/agro-teme/kretanje-cena/cene-stoke-oscilacije-i-velike-razlike-u-cenama-tokom-februara/

Srodni tekstovi

Оставите коментар