Широм Србије пада цена свих категорија стоке и житарица

Аутор: Gdjakovic
654 посета

Откупна цена телади СМ расе била је нижа у кланицама на подручју Мачванског региона јер је доминирао износ од 770 дин/кг. Нижа је такође била и откупна цена товне јунади телесне масе преко 480 килограма пошто је доминирао износ од 355 дин/ кг. Обим понуде био је доста добар. Пад цена телади СМ расе телесне масе до 160 килограма и крава за клање нотиран је у седмици за нама у кланицама на подручју Пиротског региона. Доминирао је износ од 600 дин/кг код телади и 300 дин/кг код крава за клање. У кланицама на подручју Браничевског региона евидентиран је пад отупних цена телади СМ расе телесне масе до 160 килограма на доминантних 550 дин/кг и крава за клање СМ расе на доминантнних 220 дин/кг.
На сточној пијаци у Краљеву дошло је до пада откупне цене товних бикова телесне масе преко 500 килограма
пошто је у седмици за нама доминирао износ од 358 дин/кг. Доминантна цена товних бикова СМ расе телесне масе преко 500 киограма износила је 350 дин/кг у кланицама на подручју Јабланичког региона. За откупљене краве за клање плаћали су 240 дин/кг. Откупна цена крава за клање била је нижа у односу на предходни период у кланицама на подручју Подрињског региона. Доминирао је износ од 370 дин/кг.

Према извештају репортера СТИПС Чачка на пијаци живе стоке овом граду била су јефтинија прасад у односу на
предходну седмицу. Грла телесне масе до 15 килограма могла су се пазарити по цени од 450 дин/кг, док је доминантна цена грла од 16 до 25 килограма износила од 380 дин/кг. Откупна цена прасади телесне масе од 16 до 25 килограма била је нижа у односу на предходни период у кланицана на подручју Подрињског региона, јер је доминирао износ од 380 дин/кг.
Нижа је била продајна цена прасади и на пијаци живе стоке у Обреновцу. Грла телесне масе до 15 килограма могла су се пазарити по цени од 450 дин/кг, док је доминантна цена грла од 16 до 25 килограма износила од 400 дин/кг.
Пад откупне цене прасади телесне масе од 16 до 25 килограма нотиран је протекле седмице у кланицама на п о д р у ч ј у Н и ш а в с к о г р е г и о н а . Доминирао је износ од 400 дин/кг. На пијаци живе стоке у Нишу такође је дошло до пада продајне цене прасади телесне масе од 16 до 25 килограма на доминантних 420 дин/кг.


У кл а ни ц ам а н а п о д р у ч ј у Мачванског региона забележен је пад откупне цене товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма. Доминирао је износ од 270 дин/кг. Р е п о р т е р и С Т И П С и з У ж и ц а евидентирали су раст продајне цене прасади телесне масе од 16 до 25 килограма на доминантних 440 дин/кг, уз добру понуду а и продаја грла била је на завидном нивоу.

На пијаци живе стоке у Лозници дошло jе до пада продајне цене јагњади у односу на предходни период, јер је доминирао износ од 380 дин/кг. Откупна цена јагњади била је нижа и у кланицама на подручју Подрињског региона. Доминирао је износ од 370 дин/кг.
Протекле је седмице евидентиран пад откупне цене шиљежади у кланицама на подручју Браничевског региона пошто је доминирао износ од 240 дин/кг и откупне цене оваца јер је доминирао износ од 210 дин/кг.
Јагњад су била јефтинија у односу на предходни период и на сточној пијаци у Нишу, пошто се продаја најчешће одвијала по цени од 430 дин/кг. Протекле су седмице биле јефтиније овце на сточној пијаци у Обреновцу.
Најчешће су се могле пазарити по цени од 200 дин/кг. Према изветају репортера СТИПС из Ужица протекле је седмице била виша откупна цена јагњади. Наиме, доминирао је износ од 380 дин/кг.

Репортери СТИПС су забележили пад цене пшенице на газдинствима у околини Панчева. Доминирао је узнос
од 25 дин/кг. Исти пољопрвредни производ био је јефтинији и у малопродајним објектима на подручју
овог града. Пад цена кукуруза окруњеног природно сушеног и пшенице на доминантних 25 дин/кг забележен је у
седмици за нама на газдинствима у околини Шапца.
У малопродајним објектима на подручју Кикинде мого се пазарити сточно брашно по цени од 36 дин/кг,
сојина сачма по цени од 118 дин/кг и сунцокретова сачма по цени од 65 дин/кг.
Доминантна цена сојине сачме износила је 98 дин/кг у малопродајним објектима на подручју Краљева, док
је за сунцокретову сачму требало издвојити 58 дин/кг.
На газдинствима у околини Лесковца су цена пшенице и кукуруза биле изједначене па је код оба пољопривредна производа доминирао износ од 30 дин/кг. Идентична је ситуација била и на газдинствима у околини Ниша протекле
седмице у погеду цена пшенице и кукуруза.
Најчешћа продајна цена луцеркиног сена у балама износила је 27 дин/кг на газдинствима у околини Пожаревца.

Srodni tekstovi

1 коментар

Paor 17. јун 2023. - 07:40

Kako lazete i koje su to informacije..neki okrug od 5ljudi. Idite na vece pijace vecih gradova..sve skace

Одговори

Оставите коментар