Ценовник кванташких и зелених пијаца је ове недеље претрпео озбиљне промене

Аутор: Gdjakovic
727 посета

Прва понуда трешње, брескве, кајсије, нектарине, малине и грашка прошириле су асортиман понуде на тезгама Каленић пијаце у Београду. Повећала се понуда јагода, што је условило пад цене. Боља је, такође, била понуда младог кромпира, паприке бабуре, парадајза, па је то условило нижу цену. Нижа цена била је и код паприке шиље. За разлику од њих скупљи су били боранија, броколи, млади бели лук, млади црни лук, празилук и зелена салата.
На кванташу у Београду су се протекле седмице појавиле малине, по цени од 1.800 дин/кг, нектарине по цени од 400 и кајсије по цени од 300 дин/кг. Скупљи су у односу на претходни период били ананас, грејпфрут, киви и мандарина, а јефтнији бресква, јагода и поједине сорте јабуке. Обим промета је солидан. Боља понуда парадајза, карфиола, паприке, карфиола и целера условили су пад цена ових производа. Скупљи су у истом периоду били блитва, цвекла, кромпир стари, млади бели лук, млади црни лук, шаргарепа, спанаћ зелен и зеље.
Обим продаје био је просечан. Према извештају репортера СТИПС из Лесковца протекле су седмице на кванташу у овом граду били скупљи мандарина, поморанџа, блитве, целер, купус, младоги лук, бели млади, першун лишћар, ротквице, спанаћ, зелена салата, шаргарепа, краствац салатар и лук црни млади. Јефтинији су у односу на претходну седмицу били јагода, крушка и парадајз.
Солидна понуда сезонског воћа и поврћа забележена је на зеленој пијаци уЧачку. У погледу цена евидентиран је пад
код јагоде на 400 дин/кг, док су цене осталих пољопривредних производа задржале
прошлонедељни ниво.
Боља понуда јагоде, купуса, паприке и парадајза условила је пад цена на кванташкој пијаци у Краљеву. За разлику од
њих скупљи су били лимун, поморанџа, шаргарепа и тиквица.

Srodni tekstovi

Оставите коментар