Цене стоке и даље расту, где је јефтиније а где скупље извештај из свих делова Србије

Аутор: Gdjakovic
405 посета

Протекле је седмице забележен раст откупне цене товних бикова СМ расе, телесне масе преко 500 килограма у
кланицама на подручју Нишавског региона јер је износила 370 дин/кг, уз просечну понуду и тражњу. У кланицама на подручју Шумадијског региона дошло је до раста откупне цене јунади телесне масе преко 480 килограма на 360 дин кг и крава за клање приплодних крава пошто је у седмици за нама за њих требало издвојити округло 200.000 динара по грлу.
Кланичари на подручју Моравичког региона протекле су седмице откупљивали товну јунад телесне масе преко 480 килограма по доминантној цени од 340 дин/кг, док је најчешћа  откупна цена товних бикова телесне
масе преко 500 килограма износила 350 дин/кг.
За откупљене краве за клање СМ расе одгајивачи са подручја Лесковца и околине могли су рачунати на цену од 240 дин/кг. На сточној пијаци у овом граду изостала је продаја телади и осталих категорија говеда током последње седмице децембра.

Где је јагње скупље а где јефтиније?

Раст откупних цена јагњади и оваца забележен је у кланицама на подручју Подунавског региона тако да су кланичари за откупљену јагњад плаћали 520 дин/кг, а за откупљене овце износ од 230 дин/кг. Репортери СТИПС из Крагујевца евидентирали су раст продајних цена јагњади и јаради последње седмице децембра на сточној пијаци у овом граду пошто је допрминантна цена јагњади износила 530 дин/кг, а јаради 320 дин/кг.
Доминантна продајна цена јагњади износила је 500 дин/кг на сточној пијаци у Нишу, док је откупна цена јагњади у кланицама на подручју Нишавског региона износила је четири стотине динара по килограму током протекле седмице. Јагњад су протекле недеље била јефтинија на пијаци у Врању. Према извештају репоертера у седмици за нама доминирао је износ од 420 дин/ кг.


Како на сточној пијаци у Пироту тако и у на овом подручју изостала је понуда јагњади током протекле
недеље. Раст цена обе категорија прасади и товних свиња телесне масе преко 120 килограма евидентиран је протекле недеље на пијаци живе стоке у Крагујевцу пошто је за прасад телесне масе до 15 килограма требало издвојити 600 дин/кг, за прасад телесне масе од 16 до 25 килограма 550 дин/кг. За товне свиње телесне масе преко 120 килограма требало је издвојити 280 дин/кг.

Настављен тренд раста цена прасади и товних свиња

У кланицама на подручју Шумадијског региона такође је дошло до раста откупних цена прасади на 550 дин/ кг и обе категорија товних свиња на износ од 250 до 300 дин/кг у зависности од телесне масе и квалитета товљеника.
На пијаци живе стоке у Лесковцу забележен је раст продајне цене прасади телесне масе од 16 до 25 килограма у
односу на предходни пиериод. Доминирао је износ од 550 дин/кг. Обим понуде и продаје био је на пеосечном нивоу.

Какав је промет на пијацама и да ли продваци губе клијентелу?

Доминантна откупна цена прасади телесне масе од 16 до 25 килограма износила је 500 дин/кг, док је у категорији товних свиња телесне масе од 80 доминирао износ од 280 дин/кг у кланицама на подручју Јужно-банатског региона.

Сремска ТВ јавља цена прасади 750 динара, а печење 2500

Раст цена прасади телесне масе од 16 до 25 килограма евидентиран је у седмици за нама и на сточној пијаци у Краљеву је доминирао износ од 550 дин/кг. За разлику од њих нижа је била цена товних свиња јер су се могле пазарити најчешћа за 340 дин/ кг.

Милан баталио камион, сад производи сир и одлично му иде

Извор: СТИПС

Фото: СРЕМСКА ТВ

Srodni tekstovi

1 коментар

Лома 11. јануар 2024. - 07:08

Прасади од16 до 25кг нигде немају да се купе а и већа колажа.Ове приче са пијаца су неистините.Прасад су 800рсд. Ако их нађеш.Јагњади нема.Све је ово последица сулуде политике печењара.Продају печење од 2500рсд.до 3000 по кг.а хоће прасиће по 400рсд.Увешће их из Вијетнама,Камбоџе или Кине али само као пластичне играчке.Савет купцима ако желе прасетину,јагњетину потражите их код произвођача.Код мене су прасићи 600рсд.на комад а за прекупце 800 до 1000рсд.

Одговори

Оставите коментар