Цена јагњади у паду, добра цена телади а прасад различито

Аутор: Gdjakovic
262 посета

У кланицама на територији мачванскг региона забележен је раст откупне цене телади СМ расе, телесне масе до 160 килограма. Доминирао је износ од 820 дин/ кг. За разлику од њих дошло је до пада откупне цене товне јунади СМ расе, телесне масе преко 480 килограма, пошто је доминирао износ од 350 дин/кг. Протекле је седмице, према извештају репортера СТИПС из Пожаревца, дошло до раста цене товне јунади, телесне масе од 350 до 480 килограма, на пијаци живе стоке у овом граду. Доминирао је износ од 510 дин/кг. Обим понуде био је просечан, а продаје слаб. У кланицама на подручју баничевског региона није било промене у погледу откупних цена. Раст цене крава за клање СМ расе забележен је у кланицама на територији подрињског региона, јер се откуп најчешће одвијао по цени од 270 дин/кг. Понуда ове категорије говеда била је слаба. Кланичари на подручју јужнобанатског региона по нижим су ценама откупљивали товну јунади телесне масе преко 480 килограма. Откупна цена пала је на доминантних 320 дин/кг. Иако су поједина грла одгајивачи ценили и преко 900 дин/кг, на пијаци живе стоке у Краљеву доминантна цена телади СМ расе, телесне масе до 160 килограма задржала је износ од 820 дин/кг.

Поред телади, протекле су се седмице могли пазарити још товни бикови СМ расе, теесне масе преко 500 килограма, по цени од 365 дин/кг, краве за клање СМ расе по цени од 250 дин/кг и приплодне јунице по цени од безмало 200.000 динара по грлу. У кланицама на подручју рашког региона није било промена у обиму понуде и тражње телади и осталих категорија говеда, а и откупне цене су задржале прошлонедељни ниво.

Прасад скупља у Чачку, товљеници јефтинији у Панчеву

Репортер СТИПС из Чачка забележио је раст продајне цене прасади, телесне масе од 16 до 25 килограма на пијаци живе стоке у овом граду, упркос доброј понуди. Доминиао је износ од 480 дин/кг. Кланичари банатског са подручја региона, јужнопротекле су седмице по нижој цени откупљивали товне свиње, телесне масе од 80 до 120 килограма. Доминантна откупна цена износила је 230 дин/кг. У кланицама на подручју подрињског региона протекле је недеље вршен откуп прасади, телесне масе од 16 до 25 килограма по нижој цени, пошто је доминирао износ од 490 дин/ кг. За разлику од њих виша је, у односу на претходни период, била цена товних свиња, телесне масе од 80 до 120 килограма. Доминирао је износ од 220 дин/кг. Пад откупне цене прасади, телесне масе од 16 до 25 килограма и товних свиња, телесне масе од 80 до 120 килограма, забележен је у кланицама на подручју мачванског региона, пошто су за откупљену прасад одгајивачи добијаи 555 дин/кг, а за товне свиње 200 дин/кг. На сточној пијаци у Пожаревцу је изостала продаја прасади и осталих категорија свиња у седмици за нама. Кланичари са подручја браничевског региона, протекле су недеље откупљивали прасад, телесне масе од 16 до 25 килограма, по доминантној цени од 500 дин/кг, а број откупљених грла био је просечан.

Јагњад пала на 500 динара

У кланицама на подручју Шапца и околних места дошло је до пада откупне цене јагњади, у односу на претходни период. Откуп се протекле седмице одвијао најчешће по цени од 500 дин/кг. На сточној пијаци у Лесковцу је забележена продаја јагњади по доминантној цени од 450 дин/кг, оваца по доминанрој цени од 200 дин/кг. За јарад је требало издвојити 350 дин/кг, док је доминантна цена коза била 170 дин/кг. Понуда јагњади и оваца била је просечна, док је понуда коза била доста слаба. Откуп јагњади одвијао се по доминантној цени од 500 дин/кг у кланицама на подручју браничевског региона. За откупљену шиљежад одгајивачи су добијали 250 дин/кг, а за овце 200 дин/кг. На сточној пијаци у Пожаревцу могле су се пазарити исте категорије оваца, а цене су биле на прошлонедељном нивоу. Најчешћа откупна цена јагњади износила је 530 дин/кг у кланицама на подручју Краљева и околних места. Поред јагњади вршен је откуп оваца по доминантој цени од 220 дин/кг.

Srodni tekstovi

Оставите коментар