Цена телади СМ расе до 160 килограма пала на 620 динара ево и осталих цена стоке из свих делова Србије

Аутор: Gdjakovic
713 посета

Према извештају репортера у кланицама са подручја Пчињског региона у седмици за нама дошло је до пада откупне цене товних бикова. Доминирао је износ од 345 дин/кг. Откупна цена товне јунади телесне масе од 350 до 480 килограма остала је непромењена у односу на претходну седмицу. Доминантна откупна цена крава за клање СМ расе била је виша у односу на претходни период у кланицама на подручју Пирота.

ЦЕНЕ СТОЧНЕ ХРАНЕ – ДЕТАЉНО ОВДЕ 

Кланичари са подручја Моравичког региона протекле су седмице откупљивали мушку телад СМ расе телесне масе до 160 килограма по цени од 500 дин/кг, док су за женска грла исте телесне масе плаћали 500 дин/кг. Било је откупа женских грла исте расе по цени од 450 дин/кг.
Товну јунад тежине преко 480 килограма плаћали су 340 дин/кг, а товне бикове телесне масе преко 500 килограма 350 дин/кг.


На сточној пијаци у Ужицу дошло је до пада продајне цене телади, СМ расе, телесне масе до 160 килограма, на 620 дин/кг. За разлику од њих нижа је била цена крава за клање, јер је пала на 330 дин/кг. Није било значајније промене у погледу понуде и броја откупљених товних бикова и крава за клање у кланицама на подручју Браничевског региона. За откупљене бикове СМ расе телесне масе преко 500 килограма одгајивачи су добијали 350 дин/кг, а за краве за клање 240 дин/кг.
Ситуација слична прошлонедељној забележена је и на пијаци живе стоке у Краљеву. За продају су довезена телад, СМ расе, телесне масе до 160 килограма, товни бикови, СМ расе, телесне масе преко 500 клограма, краве за клање и приплодне јунице. Доминантне цене свих категорија говеда, које су се нашле у понуди, биле су идентичне прошлонедељним.

Ниже откупне цене прасади на подручју Ниша,
и товних свиња на подручји Средње-банатског региона

У кланицама на простору Нишавског региона протекле је седмице забележен пад откупне цене прасади телесне масе од 16 до 25 килограма пошто је доминирао износ од 380 дин/кг уз просечну понуду и тражњу ове категорије свиња. На сточној пијаци у овом граду такође је била нижа цена прасади у односу на предходни период пошто је доминирао износ од 360 дин/кг.
Нижа је била откупна цена товних свиња телесне масе од 80 до 120
килограма и у кланицама на подручју Средње-банатског региона пошто је протекле седмице доминирао износ од 250 дин/кг уз просечну понуду грла ове категорије свиња. Откупна цена товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма била је виша у односу на предходни период у кланицама на територији Јужно-банатског региона. Доминирао је износ од 250 дин/ кг, а понуда ове категорије свиња била је доста добра.


Доминантна цена прасади телесне масе од 16 до 25 килограма износила је 350 дин/кг док је код товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма доминирао износ од 220 дин/кг у кланицама на подучју Јабланичког региона. Обим понуде и продаје био је просечан током протекле седмице. На пијаци живе стоке у Лесковцу цене су биле мало више па је код прасади доминирао
износ од 380 дин/кг, а код товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма 250 дин/кг. Протекле је седмице забележена просечна понуда и продаја прасади и осталих категорија свиња на пијаци живе стоке у Лесковцу. За прасад телесне масе од 16 до 25 килограма требало је издвојити 380 дин/кг, а за товне свиње телесне масе око 250 дин/кг.

Пад доминантне цене јагњади у кланицама на подручју Ниша и Зрењанина

Репортери СТИПС из Ниша забележили су пад откупне цене јагњади у кланицама на подручју овог града и околних места, у односу на претходну седмицу, пошто је доминирао износ од 360 дин/кг. На сточној пијаци у овом граду, такође, је дошло до пада доминантне цене јагњади на 450 дин/кг.
Нижа је била откупна цена јагњади протекле седмице и у кланицама на подручју Средњобанатског региона, јер се откуп најчешће обављао у износу од 400 динара за килограм живе мере.
Најчешћа продајна цена јагњади износила је 350 дин/кг на пијаци живе стоке у Краљеву. За куповину јаради купци су требали да издвоје 400 дин/кг, док је доминантна цена оваца износила 170 дин/кг. Обим понуде био је на  прошлонедељном нивоу а и обим продаје није се много разликовао. У кланицама
на подручју Рашког региона евидентиран је откуп јагњади по доминантној цени од 350 дин/кг и оваца по цени од 150 дин/кг.
Кланичари са подручја Подунавског региона су, у седмици за нама, откупљивали јагњад по цени од 390 дин/кг,шиљежад по цени од 240 дин/кг и овце за које су плаћали 160 дин/кг. Понуда је
била просечна, а продаја свих категорија слаба. На сточној пијаци у Смедереву су се могла купити јарад по цени од 400 дин/кг, шиљежад по цени од 240 дин/кг и овце, код којих је доминирао износ од 160 дин/кг.

Srodni tekstovi

Оставите коментар