Цена прасади и даље пада а какве су остале цене?

Аутор: Gdjakovic
117 посета

Протекле седмице телад скупља на подручју Ужица, приплодне краве СМ расе биле скупље у Крагујевцу Према извештају из Ужица на сточој пијаци у овом граду дошло је до раста 7 8 9-10 На пијаци живе стоке у Чачку је цене телади телесне масе до 160 килограма. Купци су за ову категорију говеда требали најчешће да издвоје 680 дин/кг. Репортери протекле су СТИПС из Крагујевца седмице забележили раст откупне цене приплодних крава СМ расе пошто је доминирао износ од 250.000 динара по грлу. На пијаци живе стоке у Пожаревцу су се протекле седмице могла пазарити телад СМ расе телесне масе до 160 килограма по доминантној цени од 550 дин/кг, товна јунад телесне масе до 300 килограма по доминантној цени од 500 дин/кг и краве за клање код којих је доминирао износ од 220 дин/кг. Кланичари са подручја Браничевског региона откупљивали су од одгајивача исте категорије говеда. Откупне цене биле су сличне пијачним. изостала понуда телади, товне јунади и осталих категорија говеда. У кланицама на подручју Моравичког региона вршен је откуп телади и осталих категорија као и предходне седмице. Цене су биле идентичне прошлонедељним. Доминантна откупна цена бикова СМ расе телесне масе преко 500 килограма износила је 350 дин/кг у кланицама на подручју Јабланичког региона, док је у категорији крава за клање СМ расе доминирао износ од 240 дин/кг.

Кланице са подручја Средњебанатског региона протекле су седмице осим товних бикова телесне масе преко 500 килограма СМ и ХФ расе вршиле откуп товне јунади телесне масе од 350 до 480 килограма. Доминирао је износ од 350 дин/ кг. Обим понуде и откупа грла био је просечан.

Пад цене прасади телесне масе од 16 до 25 килограма, ниже цене обе категорије товних свиња Кланичари са подручја Јужно-бачког региона по нижим су ценама откупљивали прасад телесне масе од 16 до 25 килограма и товне свиње телесне масе од 80 до 120 килограма. Доминантна цена прасади износила је 480 дин/кг, док је у категорији товних свиња доминирао износ од 230 дин/кг. Пад продајне цене прасади телесне масе од 16 д0 25 килограма евидентиран откупна цена крмача за клање пошто је доминирао износ од 190 дин/кг. Пад откупне цене обе категорије товних свиња у односу на предходну седмицу забележен је у кланицама на подручју Подунавског региона. Доминантна откупна цена грла телесне масе од 80 до 120 килограма износила је 230 дин/кг, док је за грла телесне масе преко 120 килограма требало издвојити 210 је на пијаци живе стоке у Лозниц. Главни разлог је добра понуда а слабија тражња. Протекле је седмице доминирао износ од 400 дин/кг. У кланицама на овом подручју такође је дошло до пада откупне цене исте категорије прасади. Доминирао је износ од 420 дин/кг. Нижа цена прасади телесне масе од 16 до 25 килограма евидентирана је и на сточној пијаци у Крагујевцу. Доминирао је износ од 330 дин/кг.

У кланицама на подручју Шумадијског региона дошло је до пада откупне цене прасади телесне масе од 16 до 25 килорама на 330 дин/кг, товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма на 210 дин/кг, товних свиња телесне масе преко 120 килограма на 190 дин/кг. За разлику од њих скочила је дин/кг. За разлику од кланица на пијаци живе стоке у Смедереву је протекле седмице дошло од раста цене товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма. Доминирао износ од 280 дин/кг. Откупне цене прасади телесне масе од 16 до 25 килограма, товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма и крмача за клање биле су ниже у кланицама на подручју Зајечарског региона. Раст откупне цене прасади телесне масе од 16 до 25 килограма евисентиран је у кланицама на подручју Севернобачког региона пошто је доминирао износ од 385 дин/кг. За разлику од њих нижа је била откупна цена товних свиња телесне масе од 80 до 120 киограма јер је доминирао износ од 231 дин/кг. Нижа доминантна цена јагњади на подручју Крагујевца, Лознице, Смедерева и Врања Репортер СТИПС из Крагујевца забележио је током треће седмице јуна пад цене јагњади и раст цене оваца на сточној пијаци у овом граду. За јагњад су купци плаћали 350 дин/кг, а за овце 190 дин/кг. У кланицама на подручју Шумадијског региона евидентиран је пад откупних цена јагњади и двиски и раст откупне цене оваца. За откупљену јагњад кланичари су протекле седмице плаћали 340 дин/кг, за двиске и овце 190 дин/кг.

Ниже цене јагњади и оваца у односу на предходни приод евидентиране су на пијаци живе стоке у Лозници пошто су купци за јагњад требали најчешће да издвоје 450 дин/кг а за овце 200 дин/кг. У кланицама на подручју Подрињског региоина такође је била нижа откупна цена јагњади пошто је доминирао износ од 450 дин/кг. Пад продајне цне јагњади забележен је током седмице за нама на пијаци живе стоке у Смедереву пошто су се грла ове категорије оваца најчешће продавала за 480 дин/кг. На сточној пијаци у Врању је била виша продајна цена јаради у односу на предходну седмицу. Доминирао је износ од 440 дин/кг. За разлику од јаради нижа је била цена јагњади, јер је доминирао износ од 500 дин/кг.

Житарице и сточна храна

У малопродајним објектима на подручју Београда и околних места дошло је до пада продајне цене сојине сачме пошто је протекле седмице доминирао износ од 90 дин/кг.

Кукуруз окруњен природно сушен и пшеница упаковани у џакове најчешће од 50 килограма били су скупљи у односу на предходни период на пијаци у Краљеву јер је доминирао износ од 27 дин/кг. Скупља је у односу на предходни период била сојина сачма у малопродајним објектима на подручју Лознице јер се њачшће продавала за 103 дин/кг. Насупрот сојиној сачми ниже су протекле седмице биле цене кукурузу, сточном брашну (26 дин/кг), пшеници (27 дин/кг) и сунцокретова сачма (54 дин/ кг). Доминантна цена пшенице и сточног јечма упакованих у џакове од 50 килограма била је идентична на пијаци у Чачку. Код оба пољопривредна производа износила је 30 дин/кг. За сточно брашно је требало издвојити 26 дин/кг, а кукуруз 25 дин/кг. На газдинствима у колини Кикинде је цена кукуруза, окруњеног природно сушеног и луцеркинод сена у балама била иста јер је доминирао износ од 25 дин/кг.

Цене јаја и живине

Srodni tekstovi

Оставите коментар