Цена младог лука догурала до 100 динара, а шта је са осталим ценама?

Аутор: Gdjakovic
596 посета

Забележена је боља понуда боровница, брескве, кајсије, нектарине на кванташкој пијаци у Београду. Ниже су у односу на предходни период биле цене ананаса, банане, боровнице, брескве, кајсије, мандарине, белог грожђа и нектарине, док су скупље биле јагоде, чија се понуда смањила. Настављена је добра понуда трешње по непромењеним ценама. Смањена је понуда јабука. Добра понуда поврћа настављена је и током ове недеље на продајним пунктовима. Ниже су биле цене краставца салатара, купуса, лубенице, паприке шиље и патлиџана, док je раст евидентиран код блитве, целера, диње, карфиола, младог белог и црног лука, першуна лишћара, празилука, спанаћа, тиквица и зелене салате.


На зеленој пијаци Каленић у Београду је из недеље у недељу боља понуда боровнице, брескве, кајсије, нектарине и малине. Смањен обим понуде јагоде утицао је на раст цене док су јефтиније бил малине. Што се повртарских култура тиче ниже су биле цене цвекле, паприке шиље и зелене салате, док је раст евидентиран код броколи, карфиола, кеља и паприке бабуре. Према извештају репортера СТИПС из Панчева протекле је седмице слабија понуда јагоде и јужног воћа условила раст цена. Пијачне тезге биле су добро снабдевене сезонским поврћем. Јефтинији су у односу на предходни период били млади кромпир, краставац салатар и тиквице док је скупља била
шаргарепа.
Боља понуда лубенице на кванташу у Лескоовцу утицала је на пад цене протекле седмице. Поред лубенице јефтинији су били млади кромпир и купус. Што се воћа тиче пад цена евидентиран је код јагоде и кајсије док су цене осталог воћа мировале. Слабија понуда јагоде и трешње на пијачним тезгама у Зрењанину довела је до раста цена у односу на предходни период.

Доминантна цена везе младог црног лука достигла је износ од 100 динара, а скупљи је био и пасуљ бели. За разлику од њих нижа је била цена тиквице и купуса.
Кванташку пијацу у Краљеву карактерисала је слаба понуда јагоде што је довело до раста цене. Скупљи су јоше били крушка остала и киви. Јефтинији су били банана, лимун, паприка шиља, шаргарепа и млади кромпир. Раст цена евидентиран је код младог црног, лука младог белог, док су јефтниниј били паприка шиља, шаргарепа и млади кромпир.

Srodni tekstovi

Оставите коментар