Ускршњи караван на Каленић пијаци

Аутор: draganadpetrovic
474 посета

Организовање Ускршњег каравана на пијаци „Каленић“, четврту годину заредом, говори у прилог томе да су ЈКП “Градске пијаце” чувари обичаја и традиције.

У суботу, 24. априла 2021. год., почиње Ускршњи караван који ће трајати до суботе 1. маја, сваког дана у периоду од 08 до 16 сати. На централном делу пијачног платоа, на бројним тезгама биће изложен богат асортиман занатских и пригодних поклона, специјално декорисаних за ову прилику.

Илустрација: Офарбана ускршња јаја за домаћице које немају времена

За вредне домаћице које желе да искажу своју креативност, београдске пијаце су права места за куповину квалитетне ускршње декорације по приступачним ценама и за свачији буџет. На свим београдским пијацама се може пронаћи све што је потребно за припрему трпезе поводом најрадоснијег празника, од декоративне шушке, папирне траве и корпица до фарби за јаја, гелова за бојење, налепница, као и већ офарбаних јаја природним техникама декупажа са разним мотивима. За ваше јаје чуваркућу, које чува укућане од сваке невоље током целе године и које се фарба на Велики петак, можете да пронађете разна постоља. Вишегодишњи украси направљени од керамике и дрвета, са ускршњим мотивима, могу унети радост и топлину у ваш дом.

Традиција налаже да за ускршње и првомајске празнике припремамо и богате трпезе које правимо за ужу и ширу породицу. Пијаце су сјајан одабир, јер на њима могу да се снабдеју сви они који припремају како мрсни, тако и посни мени.

Илустрација: Све за празничну трпезу на једном месту

На Велики петак, 30. априла 2021.год., ЈКП “Градске пијаце”обрадоваће своје најверније посетиоце лепим изненађењем. Шарена украшена јаја имаће прилику да добију сви они који посете до 10 часова пијаце „Бајлони“, “Каленић” и “Палилула”. Нека вам овај симбол породичног празника, додељен на београдским пијацама, буде први који ћете унети у ваш дом.

Извор:http://www.bgpijace.rs/?p=6259

Srodni tekstovi

Оставите коментар