Турска и Србија продубљују сарадњу у пољопривреди

Аутор: dzonioff
245 посета

У складу са унапредјивањем економске сарадње између Републике Србије и Републике Турске коју су иницирали председници Александар Вучић и Таиб Ердоган, посебно у области спољнотрговинске размене пољопривредно-прехрамбених производа, на позив Министра пољопривреде Ахмеда Факибабе делагација Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде предвођена државним секретаром Сенадом Махмутовићем била је гост 13. Међународног пољопривредног сајма у граду Измиру од 01. до 04. фебруара.

На овом значајном пољопривредном сајму који је окупио преко 2.000 излагача из целог света и уз присуство делегација из преко двадесет држава, домаћини су представницима нашег Министарства пољопривреде указали посебну пажњу како, кроз званични састанак са Министром Факибабом на којем је потврђена спремност реализације потписаних споразума али и даљег јачања међудржавне сарадње у области пољопривреде, тако и кроз сам чин отварања Сајма којем је сибмолично присуствовао и представник Републике Србије.

Посебно важан био је разговор са директором турске државне Агенције за месо и млеко, господином Османом Узуном, који је изразио жељу и очекивање да споразум о слободном извозу меса из Србије сто пре почне са реализацијом, јер је предходих дана потпредседник Владе Србије Расим Љајић потписао са министром економије Турске Нихатом Зејбекчијем нови Споразум о слободној трговини између две земље.

Посета овој реномираној сајамској манифестацији била је прилика да се остваре и непосредни контакти са представницима приватних компанија о разговара о могућностима и моделима будуће сарадње у интересу развоја пољопривредно-прехрамбене производње обе државе.

Srodni tekstovi

Оставите коментар