Теслић маркет прва интернет платформа за продају домаћих производа у РС

Аутор: draganadpetrovic
447 посета

Општина Теслић је прва у БиХ и Републици Српској која је покренула бесплатну платформу за промоцију и продају домаћих производа.

– Велики број Теслићана се одлучује узгајати храну за своје потребе, али и за продају. Понекад је врло тешко посветити се узгоју или производњи и истовремено се бавити и пласманом својих производа на тржиште, па је платформа Телић маркет идеално рјешење, наводи се на страници локалне туристичке организације.

Према ријечима начелника општине Теслић Милана Миличевића, идеја за стварање платформе је произашла из одржане манифестације под називом „Плодови села – домаће је најбоље“ 2021. године, гђе је становницима општине Теслић и широј јавности представљен дио потенцијала наше општине у области пољопривредне производње, домаће радиности и туристичких потенцијала.

Циљ ове платформе је да се посредством Општинске управе помогне привредницима да своје производе и услуге представе становницима општине Теслић, а и шире који до сада нису били упознати са њиховим производима и услугама, и тако им омогући већи и бољи пласман роба и услуга.

Илустрација: Лакше до купаца домаће робе/ Фото: Pixabay

Борислав Тешић, начелник Одељења за привреду и пољопривреду, појаснио је да се на овој платформи у овом тренутку представља 21 произвођач са подручја Теслића, те да је око 160 производа тренутно у понуди. Он је истакао да се у наредном периоду очекује знатно више и произвођача и домаћих производа.

У оквиру бесплатне онлине платформе “Теслић Маркет” произвођач може да креира своју интернет продавницу, да путем ње бесплатно представи своје производе, те да оствари директну компуникацију са купцима, уз
бесплатну стручну помоћ Одељења за привреду и пољопривреду.

Производи су доступни у неколико категорија: пољопривреда, трговина, производња, угоститељство и туризам.

Онлине платформа “Теслић Маркет” доступна је на  https://teslicmarket.com/

Извор: https://seesrpska.com/teslic-market-prva-internet-platforma-za-prodaju-domacih-proizvoda/

Srodni tekstovi

Оставите коментар