Телад у Златиборском крају 600 динара, у Пироту 650, у Чачку није ни било за продају, а прасад и свиње иду на доле

Аутор: Gdjakovic
607 посета

Телад СМ расе телесне масе до 160 килограма била су скупља у кланицама на подручју златиборског региона, пошто је откупна цена износила 600 дин/кг. У кланицама на подручју подунавског региона дошло је до пада откупних цена телади телесне масе до 160 килограма на 450 дин/кг и товних бикова телесне масе преко 500 килограма на 340 дин/кг.

Сточна храна: Пале цене пшенице и кукуруза на џак, поскупела сунцокретова сачма

На пијаци живе стоке у Пироту била су скупља телад СМ расе телесне масе до 160 килограма, пошто је доминирао износ од 600 дин/кг. Откупна цена крава за клање била је нижа у односу на другу седмицу јула у кланицама на подручју Пирота. Доминирао је износ од 300 дин/кг. Поред крава за клање кланичари су откупљивали телад СМ расе по доминантној цени од 650 дин/кг и товне бикове по доминантој цени од 400 дин/кг. Понуда ових катргоррија говеда била је добра. Пад откупних цена телади СМ расе телесне масе преко 500 килограма и товних бикова СМ расе телесне масе преко 500 килограма СМ расе евидентиран је у кланицама на подручју подунавског региона. За откупљену телад кланичари су плаћали 450 дин/кг, а за бикове 340 дин/кг.


Раст цене товних бикова СМ расе телесне масе преко 500 килограма евидентиран је на пијаци живе стоке у
Краљеву, јер се продаја најчешће одвијала по цени од 340 дин/кг. У кланицама на подручју средњебанатског региона дошло је до пада откупне цене товне јунади телесне масе преко 480 килограма, пошто је доминирао
износ од 350 дин/кг. На сточној пијаци у Чачку је изостала продаја телади, товне јунади и осталих нкатргорија говеда. У кланицама на подручју моравичког региона вршрен је откуп мушке телади, женске телади, товне
јунади, товних бикова и крава за клање, а откупне цене су биле на прошлонедљном нивоу.

Јагњад у Банату појефтинила у Краљеву још јефтинија, а најскупља у Подунављу

Протекле су седмице на пијаци живе стоке у Чачку репортери СТИПС забележили пад обе категорије прасади. Купци су за грла телесне масе до 15 килограма требали да издвоје 350 дин/кг, док је доминантна цена грла телесне масе од 16 до 25 килограма износила 300 дин/кг. Товљеници су у истом периоду били јефтинији у кланицама на подручју моравичког региона. Пад откупне цене товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма забележен је у кланицама на подручју мачванског региона, пошто је доминирао износ од 230 дин/кг. У кланицма на подручју јужнобанатског региона евидентиран је пад откупне цене прасади телесне масе од 16 до 25 килограма на доминантних 270 дин/ кг уз просечну понуду и слаб број продатих грла. На пијаци живе стоке у Чачку протекле је седмице евидентиран пад продајне цене јагњади, пошто су се најчешће могли пазарити за 340 дин/кг. Обим понуде и продаје грла били су добри. Кланичари са подручја средњебанатског региона по нижим ценама у односу на претходни период откупљивали прасад телесне масе од 16 до 25 килограма и товне свиње телесне масе од 16 до 25 килограма. Прасад су откупљивана по цени од 370 дин/кг, а товне свиње по цени од 275 дин/кг. Пад откупне цене товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма забележен је у кланицама на подручју подунавског региона. Доминирао је износ од 340 дин/кг.

Srodni tekstovi

Оставите коментар