Телад отишла на 770 динара, а које су цене прасади и јагњади?

Аутор: Gdjakovic
447 посета

Доминантна откупна цена телади износила 770 дин/кг на подручју Мачве.

У кланицама на подручју мачванског региона дошло је до раста откупне цене телади СМ расе телесне масе до 160 килограма, пошто је доминирао износ од 770 дин/кг. На пијаци живе стоке у Ужицу дошло је до раста продајне цене телади СМ расе телесне масе до 160 килограма на доминантних 650 дин/кг. За разлику од њих нижа је била продајна цена товних бикова СМ расе, телесне масе преко 500 килограма. Доминирао је износ од 360 дин/ кг. Кланичари са подручја Лознице и околних места по вишим су ценама у односу на претходни период откупљивали краве за клање СМ расе. Доминирао је износ од 280 дин/кг. Пад откупне цене талади ХФ расе евидентиран је у првој седмици фебруара у кланицама на подручју севенобачког региона, јер је доминирао износ од 400 дин/кг. Број откупљених грла био је просечан. Репортер СТИПС из Краљева евидентрао је протекле недеље пад продајне цене товних бикова СМ расе, телесне масе преко 500 килограма, на сточној пијаци у овом граду, пошто се продаја ове категорије говеда најчешће одвијала по цени од 365 дин/кг. Откупна цена товне јунади, телесне масе преко 480 килограма, била је нижа у односу на последњу седмицу јануара у кланицама на подручју јужнобанатског региона, пошто је доминирао износ од 320 дин/кг. Понуда је била доста слаба. Кланичари са подручја Лознице и околних места по вишим су ценама, у односу на претходни период, откупљивали краве за клање СМ расе. Доминирао је износ од 280 дин/кг.

Раст цене прасади у Ужицу на 580 дин/кг и на сточној пијаци у Краљеву на 530 дин/кг

Доминантна цена прасади, телесне масе од 16 до 25 килограма износила је 580 дин/кг на сточној пијаци у Ужицу, што указује на раст у односу на преотходни период. На пијаци живе стоке у Краљеву дошло је до раста цене прасади телесне масе од 16 до 25 килограма у седмици за нама. Продаја се најчешће одвијала по цени од 530 дин/кг. је у кланицама на подручју Лознице и околних места. За откупљену прасад кланичари су плаћали 500 дин/кг, за товљенике од 220 до 250 дин/кг у зависности од категорије, док је откупна цена крмача за клање износила 200 дин/ кг. У кланицама мачванског региона, на подручју такође, Репортери СТИПС из Чачка протекле су седмице забележили пад продајне цене прасади на сточној пијаци у овом граду, пошто је доминирао износ од 510 дин/кг. Поред праасади могле су се пазарити товне свиње по цени од 300 до 350 дин/ кг у зависности од категорије и крмаче за клање по цени од 250 дин/кг. Откупна цена товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма била је нижа у односу на претходни период у кланицама на подручју јужнобанатског региона. Доминирао је износ од 250 дин/ кг. Пад откупних цена прасади телесне масе од 16 до 25 килограма, товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма и крмача за клање забележен је евидентиран пад откупних цена прасади, телесне масе од 16 до 25 килограма, на доминантних 600 дин/кг и товних свиња, телесне масе од 80 до 120 килограма, на доминантних 220 дин/кг. Пад откупне цене товних свиња, телесне масе од 80 до 120 килограма, евидентиран је у кланицама на подручју средњебанатског региона. Доминирао је износ од 245 дин/кг.

За јагњад по 600 динара

Откупне цене јагњади и оваца биле су више у односу на претходни период у кланицама на подручју подрињског региона, пошто је доминантна откупна цена јагњади износила 600 дин/кг, док је код оваца доминирао износ од 260 дин/кг. Кланичари са подручја севернобачког региона по вишим су ценама откупљивали овце, па је доминирао износ од 130 дин/ кг. На пијаци живе стоке у Чачку забележен је пад доминантне цене јагњади, пошто је доминирао износ од 500 дин/кг. Поред јагњади могла су се пазарити јарад по доминантној цени од 200 дин/кг, двиске које су се, такође, продавале за 200 дин/кг и овце, чија је доминантна цена износила 170 дин/кг. Ниже су биле откупне цене јагњади протекле седмице и у кланицама на подручју златиборског региона. Наиме, ове категорије оваца откупљивана је по цени од 550 дин/кг. Пад откупне цене јагњади евидентиран је и у кланицама на подручју мачванског региона, пошто се откуп најчешће одвијао по цени од 550 дин/кг. Кланичари са подручја рашког региона откупљивали су, током протекле седмице, јагњад по доминантној цени од 530 дин/ кг и овце чија је најчешћа откупна цена износила 220 дин/кг.

Извор: СТИПС

Srodni tekstovi

Оставите коментар