Српски сир креће пут Русије

Аутор: draganadpetrovic
517 посета

Нови извозни послови вредни више од 15 милиона евра, биланс су овогодишњег наступа 11 компанија из Србије на највећој изложби прехрамбене индустрије у Русији и Заједници Независних Држава (ЗНД).
Ускоро ће пут Русије кренути нове испоруке наших млечних и месних производа, прерађеног – смрзнутог и сушеног воћа и поврћа произведених у Србији. Да су српски производи веома тражени и цењени у Русији, потврђује и одлична продаја белих сирева и сирних намаза, где у појединим сегментима заузимају и до 25 одсто руског тржишта.

Илустрација: Српски сир тражен у Русији

Током трајања сајма Продекспо у Москви представници наших компанија имали су више од 500 састанака са партнерима из Русије и ЗНД заинтересованим за још већи увоз српске хране. „Тржиште Русије и ЗНД је велика извозна шанса за српску прехрамбену индустрију. ПКС је, и поред свих изазова које су носили са собом пандемија коронавируса и осцилација и пад руске националне валуте поводом ситуације са ценом енергената у оквиру договора ОПЕЦ+, кренула у промоцију српске привреде у свету, а одлични резултати на сајму Продекспо показују да смо у томе успели“, истиче Дејан Делић, директор представништва ПКС у Москви.

У оквиру Националног павиљона Србије производне програме и извозне капацитете представиле су Млекара Шабац, Млекара Уб, Имлек, Карнекс Врбас, Индустрија меса Топола, Масли, Златиборац, ИТН Група, Мастер Фрутс, Мамбиком Аграр, и Миракс Аграр.

Илустрација: Извозимо и смрзнуто воће

Златна и сребрна медаља за ВОДАВОДУ и Горки лист

На сајму у Москви ВОДАВОДА освојила је златну медаљу за Најбољу воду, а Горки лист сребрну за Најбољи производ. „ВОДАВОДА и Горки лист су интернационални брендови домаћег порекла, присутни на три континента. Награде које смо освојили у Москви су не само велика част, већ и својеврстан тријумф квалитета српских производа на глобалној сцени“, истакао је Војин Ђорђевић, креатор и оснивач брендова ВОДАВОДА и Горки лист.

Извор:https://pks.rs/vesti/rusija-i-znd-zeljni-novih-proizvoda-iz-srbije-na-sajmu-prodekspo-ugovoreni-poslovi-za-15-miliona-evra-4342

Srodni tekstovi

Оставите коментар