Српски сиреви, вино, тартуфи за руско тржиште

Аутор: draganadpetrovic
534 посета

Пројекат „Из Србије с љубављу“ којим се Србија и Русија повезују кроз пласирање српских сирева, вина, тартуфа, сокова и других гастрономских и прерађених производа на руско тржиште, представљен је синоћ у Вили Станковић у Чортановцима.

„Веома ми је драго што сам вечерас гост ових сјајних људи који организују овај успешан пројекат. Под тим називом заправо имамо не само представљање наше земље и свих наших крајева већ и представљање наших производа, посебно у Русији, великој Русији коју често са правом наш народ назива мајком зато што нас је и бранила и штитила у у тешким временима“, рекао је приликом отварања председник војвођанске владе Игор Мировић.

Илустрација: Српски сир на трпезама Руса

Он је истакао да поменути пројекат треба да лепоте и вредности, производе и сјајне људе из Србије представи Русији и да њихове људе привуче у Србију.
„Видимо колико је битна комуникација, промоција, колико је битно отварати нашу земљу широм света, представљати је и у оним крајевима, деловима Русије и у другим земљама у којима још увек није стигао глас о свему ономе што се у Србији дешава“, напоменуо је Мировић.

Илустрација: Представљени и тартуфи из Србије/ Фото: Pixabay

Пријатељство две земље је, како је нагласио, изузетно важна ствар, важнија него што на први поглед мислимо, још од раног Средњег века па све до данашњих дана.
„Постоји традиција у односима, пријатељство, братство, међусобно подржавање и овај пројекат заправо служи да се међусобно уважавамо, подржавамо, да развијамо пријатељство и зато са задовољством учествујем у овој активности“, закључио је покрајински премијер.

Међу произвођачима који су представили своје производе нашла се Сања Мелкус из компаније „Труф труф“ која се бави прерадом војвођанских тартуфа.
Она је истакла да су овакве манифестације веома битне како би се приказало да је Србија земља тартуфа и да има премијум производе.

Извор:https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2021&mm=06&dd=27&nav_id=1881640

Srodni tekstovi

Оставите коментар