Српски воћари и повртари на светској пијаци

Аутор: draganadpetrovic
364 посета

Произвођачи свежег воћа и поврћа из Србије наћи ће се међу 2.000 излагача из целог света на сајму у Немачкој. Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије организовале су наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на међународном сајму свежег воћа и поврћа „FRUIT LOGISTICA“ 2023, који се одржава у Берлину од 8. до 10. фебруара 2023. године.

Наступ на међународном сајму омогућава излагачима да представе своје производе и пласирају их на нова тржишта, као и да поспеше постојеће и стекну нове пословне контакте, саопштили су из ПКС-а.

„FRUIT LOGISTICA“ је једна од највећих међународних сајмова произвођача свежег воћа и поврћа на свету који се сваке године одржава у Берлину, Немачка.

Илустрација: Произвођачи из Србије наћи ће се међу 2.000 излагача из целог света

У 2022. на сајму је излагало 2.000 излагача из 87 земаља, а манифестацију је посетило преко 40.000 посетилаца из 132 земаља.
На сајму српски произвођачи свежег воћа и поврћа представиће своје производне програме на националном штанду Србије, у хали 7.2а површине 120 метара квадратних.

Подсећамо, српски привредници договорили су у октобру, на сајму воћа и поврћа „Fruit attraction“ у Мадриду, извозне послове вредне више од пет милиона евра.

Извор: https://24sedam.rs/biznis/agrar/189000/ras-i-pks-vode-u-berlin-srpski-vocari-na-svetskoj-trznici/vest

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар