Сланина дупло скупља

Аутор: Gdjakovic
465 посета

Сланина ће постати још скупља јер се велепродајне цене свињског стомака приближавају рекордним вредностима због закона о добробити животиња у Калифорнији, као и због највеће летње потражње.

Цене свињског стомака порасле су за више од 100% од почетка године са 131,59 центи по фунти у јануару, на 270,89 центи на крају јула, што је мало мање од рекордног максимума од 279,97 центи по фунти у августу 2021. године. Тачније, то је скок од 106%.

Аналитичари који су разговарали за Си-Ен-Би-Си приписали су пораст цена свињског меса делимично недавно наметнутој регулативи о добробити животиња у Калифорнији, која је ступила на снагу 1. јула.Наиме, ова регулатива забрањује продају свињског меса са фарми у којима су бремените свиње затворене у мале ограђене просторе и просторе мање од 24 квадратна метра.

– Многа мала и средња газдинства неће моћи да поднесу значајна капитална улагања. Сви трошкови који настану због предлога 12 такође ће пасти на терет потрошача – наводи Национални савет произвођача свињског меса.

Телеграф

Srodni tekstovi

Оставите коментар