Симка добила новог власника

Аутор: draganadpetrovic
592 посета

Компанија Candy Rush из Београда проглашена је купцем Индустрије хране Дуња у чијем се саставу налази и фабрика чоколаде Симка у Врању, каже за еКапију стечајни управник Михајло Коруга. Популарна Симка продата је за 187,9 милиона динара.
На јавном надметању 30. марта проглашен је купац, који је уплатио депозит од нешто више од 75 милиона динара и прихватио све услове. Очекујем да данас буде потписан уговор, а купац има рок од 8 дана да уплати још око 112 милиона динара – каже Коруга.

Илустрација: Бивши радници надају се покретању производње

Фабрика чоколаде у Врању основана је 1997. године и налази се у индустријској зони у том граду, одмах поред насеља. Располаже са 5.284,1 м2 простора за производњу кондиторских производа, а како је у огласу о продаји наведено „технолошки је опремљена за производњу по најсавременијим стандардима“.

Индустрија хране Дуња у стечају је од марта 2020. године, пише Екапија.

Компанија Candy Rush се такође бави производњом кондиторских производа, а Коруга истиче да је жеља бивших радника да се у Врању поново покрене производња.

Извор:https://www.blic.rs/biznis/privreda-i-finansije/simka-iz-vranja-dobila-novog-vlasnika-fabrika-cokolade-od-sada-u-rukama-beogradske/elkbd29

Srodni tekstovi

Оставите коментар