Све на једном месту: Информације о извозу воћа и поврћа на америчко тржиште

Аутор: draganadpetrovic
611 посета

Од недавно је доступна електронска платформа која пружа информације о извозу свежег и прерађеног воћа и поврћа на америчко тржиште.Домаћи произвођачи, прерађивачи и дистрибутери свежег, смрзнутог и прерађеног воћа и поврћа имају могућност да на једном месту сазнају све неопходне информације о припреми и извозу на тржиште Сједињених Америчких Држава (САД).

Илустрација: Смрзнуто воће тражено на америчком тржишту/ Фото: Pixabay

Како је саопштила Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (УН ФАО), платформа је настала у оквиру пројекта „Подршка диверзификацији извоза пољопривредног и прехрамбеног сектора Западног Балкана и Источне Европе“ у сарадњи са Европском банком за обнову и развој (ЕБРД) и Развојном агенцијом Србије.

Компаније имају прилику да успоставе контакт са експертима и добију конкретне информације у вези са потенцијалима тржишта, припремом и реализацијом извоза воћа и поврћа на ово велико светско тржиште хране.

Илустрација: Српске боровнице су врло цењене/ Фото: Pixabay

Приступ комплетном садржају је бесплатан уз регистрацију предузетника или компанија.
Приступ едукативном материјалу је омогућен путем интернет странице Развојне агенције Србије на следећој адреси: https://vodic.ras.gov.rs/

Извор: https://www.021.rs/story/Info/Biznis-i-ekonomija/281036/Na-jednom-mestu-sve-informacije-o-izvozu-voca-i-povrca-na-americko-trziste.html

Srodni tekstovi

Оставите коментар