Све више српских производа у европским радњама

Аутор: draganadpetrovic
428 посета

Компанија “Златиборац” успешно је стартовала на словеначком тржишту и њени сухомеснати производи већ сада се могу набавити широм Словеније, у чак 45 “Меркаторових” трговина. После освајања шведског тржишта, уласком у продајне објекте највећег словеначког трговинског ланца, ова домаћа компанија на велика врата улази и на тржиште Европске уније.
– Прикључивањем Словеније групи наших извозних тржишта, крајем 2019. године, почели смо реализацију једног од стратешких циљева – ширење бренда “златиборац” на тржиште ЕУ. Захваљујући сарадњи с компанијом Меркатор Словенија, “златиборац” производи постали су доступни у 45 малопродајних објеката у Љубљани, Марибору, Новом Месту, Цељу, Крању и другим градовима, са тенденцијом да се у наредном периоду број малопродајних објеката у градовима широм Словеније повећа – каже Душан Кнежевић, генерални директор компаније Златиборац.

Илустрација: Пршута и печеница најтраженији/ Фото: Pixaby

Из недеље у недељу продаја расте, што је додатна мотивација за пословање на једном таквом тржишту, респектабилног потенцијала, указује Кнежевић и напомиње да „потрошачи на полицама словеначких маркета могу пронаћи производе из различитих поткатегорија, од говеђе пршуте, чајне кобасице, дуван чварака, до бекона, печенице, димљеног врата и сланине”.

– Уласком и у продајне објекте највећег словеначког трговинског ланца, после освајања шведског тржишта, компанија „Златиборац” заправо на велика врата улази у Европску унију. То је потврда способности произвођача српске месно-прерађивачке и прехрамбене индустрије у целини да се шире и боље позиционирају и то не само на регионалним тржиштима. Све више наших компанија, попут „Златиборца” технолошким осавремењивањем производње, освојеним стандардима, достигнутим квалитетом и унапређеним дизајном својих производа, већ сада може равноправно да се такмичи са конкуренцијом на јединственом европском тржишту – изјавио је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије.

Илустрација: Извозимо и у Шведску/ Фото: Pixaby

У прилог томе, подсећа, иду и најновији статистички подаци о расту броја извозника и извоза српске прехрамбене индустрије у свет, а посебно на тржиште ЕУ, на коме је прошле у односу на претходну годину, забележила пласман већи за 22 одсто.

– Томе су свакако допринеле и активности Привредне коморе Србије, од заступања иницијатива привредника пред државом које су донеле значајне олакшице у пословању и побољшање привредног амбијента у земљи, до умрежавања са регионалним и међународним компанијама и промоције инвестиционог и извозног потенцијала српке привреде у свету – рекао је Чадеж.

Извор: https://www.vesti-online.com/sve-vise-srpskih-proizvoda-u-evropskim-radnjama/

Srodni tekstovi

Оставите коментар