Светске цене житарица у порасту, у Србији стабилно лоше

Аутор: Gdjakovic
741 посета

Протеклог је месеа била боља понуда кукуруза у односу на претходни, на продајним местима укљученим у пројекат СТИПС. Понуда пшенице и сточног јечма такође је била на завидном нивоу на већини продајних места. Цена кукуруза је на пијацама у Србији током јула варирала у интервалу од 21 до 38 дин/кг, али се најчешће могао пазарити за 32 дин/кг. У силосима се цена кукуруза кретала најчешће у интервалу од 17 до 19 дин/кг. То указује на пад цене у односу на август.

СОВА буљина је кућни љубимац овог домаћина име јој је БУБА

Продаја пшенице одвијала се протеклог месеца на пијацама најчешће по цени од од 30 до 35 дин/кг, што указује на пад цене у односу на претходни месец. Слична је била ситуација у силосима, што је нижа цена у односу на август. Није био значајније промене ни на тржишту сточног брашна у погледу понуде и тражње. Цена је на пијацама варирала од 30 до 45 дин/кг, то је шири дијапазон цена у односу на август. Сточни јечам се могао пазарити током септембра у силосима на подручју два града а цена је варирала од 17 дин/кг у силосима на подручју Суботице до силосима у Сомбору, где је доминирао износ од 33 дин/кг.

Дуња скупља од шљиве, а карфиол обара рекорде по продаји на пијацама

Забележена је слаба понуда сточног брашна, а цена је варирала од 27 до 32 дин/кг, што указује на пад у односу на претходни месец. Као и претходних месеци могло се пазарити у силосима на подручју Лознице по доминантној цени од 22 дин/ кг, што је значајан пад у односу на август. У малопродајним објектима је цена овог хранива варирала од 22 до 38 дин/кг. Промет сојине сачме се протеклог месеца одвијао у малопродајним објектима на подручју дванаест градова у Србији, а цена је најћешће варирала од 95 до 96 дин/кг. То је нижа цена у односу на август у просеку од 5 дин/кг. Соја у зрну се током септембра могла пазарити једино на пијаци у Лозници, а доминантна цена износила је 60 дин/кг и изједначила се са ценом у силосима. То указује на пад у односу на август.

Телад догурала до 750 динара, јагњад иду по 420, прасад све скупља

Продаја луцеркиног брашна била је занемарљива, а доминантна цена остала је непромењена (50 дин/кг). Сунцокретова сачма се протеклог месеца могла купити у малопродајним објектима на подручју дванаест градова Србије. Цена је најчешће варирала у интервалу од 63 до 65 дин/кг. Настављен је тренд боље понуде луцеркиног сена, како на газдинствима, тако и на пијацама у Србији. Цена је најчешће варирала од 23 до 28 дин/кг.

Srodni tekstovi

Оставите коментар