Препиру се око цене пилетине и јаја

Аутор: Gdjakovic
339 посета

КИЛОГРАМ ОРГАНСКЕ ПИЛЕТИНЕ ВИШЕ ОД 1.000 ДИНАРА Објава подигла буру на мрежама: „Ово кошта цело богатсво“

Много људи се у последње време окреће органској храни. Потрошачи који купују и конзумирају ове производе верују да је много здравији, а висина цене им често не буде проблем.

Један од примера су органска јаја која коштају чак 72 динара у продавницама, иако је уобичајена цена 20 динара по комаду. Како наводе произвођачи у питању су јаја, чија се предност угледа у томе што кокошке имају слободан приступ пашњаку, не додају им се лекови и адитиви, а њихова храна је органског порекла.

Недавно је на мрежама подигнута бура око баснословно скупих јаја, а сада је на ред дошла органска пилетина.

На твитеру је недавно објављено да „органске пилетине“ кошта 1.299 динара, што значи да би једно цело пиле коштало 3.315. динара.

Мишљења су подељења. Једна група шокирана је ценом, док је друга сагласна са висином цене, јер је потребно чак 6 месеци да би се дошло до финалног производа.

– Како ли су одгајили то органско пиле у загађеној Србији?! Под стакленим звоном?

– Хоћете ви у велики град да живите, то кошта господо.

– Ако пиле расте 6 месеци уместо два, треба му три пута више (органске) хране и све добија смисао. Плус већи број угинулих јер нема антибиотика, ни осталих додатака. Природна селекција од почетка до маркета и цене.

– Да је пиле органско не би било од 2,5 кг.

– Тако и треба. Квалитет треба платити. Могуће да је цена нашим грађанима висока али 1.300 динара/кг је реално.

– Ако је стварно органско, требало би минимум да је дупло скупље. Чуваш га 6 месеци, да би га појео за 15мин, а то наравно да мора да кошта.

А неки су делили и савете онима који би да једу органско, а да не плате много.

– Нађи сељака па нек` ти закоље пиленце и прода. Укључи мало ту тинтару? Забога!

Извор:

https://www.blic.rs/biznis/moj-novcanik/kilogram-organske-piletine-vise-od-1000-dinara-objava-podigla-buru-na-mrezama-ovo/8wy2zft

 

 

Srodni tekstovi

Оставите коментар