Погледајте које пијаце имају најскупље а које најјефтиније воће и поврће, једна је убедљиво најскупља!

Аутор: Gdjakovic
302 посета

И протекле је седмице, као и претходне на кванташкој пијаци у Београду доминирала понуда белих и црних сорти грожђа, јабуке, шљиве. Била је боља и понуда крушке, али је цена висока. Из дана у дан
боља је и понуда јужног воћа, посебно банане, мандарине и лимуна. Заостаје понуда поморанџе, кивија, ананаса и нара.

Михољдан- дан када славимо Светог Кирјака

Јефтинији су у односу на последњу недељу септембра били лимун, крушка Виљамовка, поједине сорте јабуке и мандарина. Упркос солидној понуди повртарских култура на продајним пунктовима слабија посећеност
купаца утицала је на лошију продају, него претходне седмице. Забележен је пад цена бораније, блитве, цвекле, краставца салатара, црног лука, патлиџана, шаргарепе, спанаћа и зелене салате. За разлику од њих скупљи су били карфиол, млади црни лук, парадајз и ротквица. Према извештају репортера СТИПС из Лесковца на кванташкој пијаци у овом граду је забележен раст цена шљиве, бораније, краствца салатара, паприке бабуре. Ниже су у односу на претходни период били цвекла, краствац корнишон, купус и патлиџан.

Природна заштита уместо хемије је решење за лоше цене житарица

Поскупела телад у Шумадији, цене свиња свих категорија порасле и јагањци скупљи за 20 динара


Протекле је седмице забележена прва понуда дуње и зеленог парадајза на зеленој пијаци Скадарлија у Београду. Доста слабија била је понуда брескве, нектарине, малине и боровнице, док је понуда јабуке била боља у односу на прошлу недељу. Дошло је до раста цене грејпфрута и пада цена мандарине и свеже смокве. Иако је почетак октобра, настављена је добра понуда сезонског поврћа на пијачним тезгама. Забележен је пад цена бораније, карфиола, спанаћа, а раст цена тиквица и зеља.
Задржан је тренд добре понуде сезонског воћа и поврћа на зеленој пијаци у Чачку. У погледу цена забележен је раст
цена краставца корнишона и паприке шиље. За разлику од њих јефтинији је био купус. На зеленој пијаци у Панчеву је понуда воћа и поврћа била сасвим солидна, али је продаја била мало слабија. У односу на претходни период скупљи су били ананас, крушка остала, поморанџа, паприка бабура, паприка шиља, пасуљ жути, патлиџан и шаргарепа. Забележен је пад цена банана, грожђе црно остало, јабука Ајдаред, јабука Златни делишес, лимуна, карфиола, кромпира, купуса и црног лука.

Srodni tekstovi

Оставите коментар