Пироћанци покупили медаље на сајму

Аутор: draganadpetrovic
500 посета

Произвођачи из Пирота освојили су 17 медаља на 88. Новосадском пољопривредном сајму. Додељено је 8 великих златних медаља, 5 златних и 4 сребрне у категоријама производа од млека, меса и вина.

Млекара ”Маринковић” добила је велику златну медаљу и звање шампиона квалитета у групи производа за качкаваљ од крављег млека и сребрну медаљу за кајмак. У категорији млека и млечних производа велике златне и златне медаље добили су још и Млеко ”Ћирко” за качкаваљ и бели крављи сир и ПГ ”Пејчић” из Пољске Ржане за крављи бели сир и бели сир са додатком белог лука и мирођије.

Илустрација: Награде за бели сир и качкаваљ/ Фото: Pixabay

У категорији производа од меса и месних прерађевина награђени су ”Агробашта” великом златном медаљом за свињску сушеницу и сребрном за пиротску пеглану кобасицу. Заа пиротску пеглану кобасицу велике златне и златне медаље су добили и ”Витина Ижа”, ”Мрњак”, Дегустациони центар ”Боемска потковица” и ”Јеленковић” из Темске, који је добио награду и за димљену кобасицу.
Дегустациони центар ”Боемска потковица” је поред велике златне медаље проглашен и за шампиона у групи производа од меса.

У категорији вина две сребрне медаље добила је Винарија ”Савић”’.

Илустрација: Медаље и у категорији вина/ Фото: Pixabay

Опште удружење предузетника Пирот награђено је великим пехаром за афирмацију квалитета традиционалне хране пиротског краја на овом сајму.

Генералном секретару Општег удружења предузетника Пирот Верољубу Михајловићу, додељена је диплома са посебним признањем за дугогодишњу успешну сарадњу са одељењем за оцену квалитета.

Извор: https://jugmedia.rs/pirocanci-se-sa-sajma-poljoprivrede-u-novom-sadu-vratili-sa-17-medalja/

Srodni tekstovi

Оставите коментар