Паника у Америци због сланине

Аутор: draganadpetrovic
447 посета

ЉУБИТЕЉИ сланине би могли бити изненађени јер залихе свињског меса у хладњачи падају на најнижи ниво у последњих 11 година и цене расту због опадања броја свиња, гласи вест која је узнемирала Американце.Најновији подаци Министарства пољопривреде Сједињених Држава о свињетини у хладњачама од 1. децембра износили су приближно 399 милиона фунти (181 милион тона), што је пад од 4,1 одсто у односу на пре годину дана и то је најнижа тачка од 2010. године.

  • Пад је дошао пре него што је варијанта омикрон вируса корона довела поново до успоравања рада кланица последњих недеља, пошто се све више радника јављало да су болесни. То је додатно ограничило производњу меса и вероватно се одразило на цене меса – објашњава Блумберг.
Илустрација: Скочила цена сланине у Америци/ Фото: Pixabay

Цена сланине по фунти крајем децембра била је око 7,21 долар, што је рекордно висок ниво и пораст од 39 одсто од почетка пандемије вируса.

Што је још важније, ово значи да доручак постаје много скупљи јер је највећа инфлација у последње четири деценије избрисала стварне зараде грађана.

ПРЕДСЕДНИКА ПОЈЕО ДОРУЧАК
ЦЕНЕ хране су највише у последњих десет година, од кафе преко поморанџи до пшенице, између осталих популарних намирница за доручак. Американци су веома забринути због инфлације. Висока инфлација подстакла је незадовољство радом председника, што се одразило на рекордно низак рејтинг администрације уочи полуизбора у јесен 2020.

Извор: https://www.novosti.rs/planeta/svet/1081178/slanina-zabrinula-ameriku-nikad-vise-cene-prehrambenih-artikala-sad-inflacija-izbrisala-vrednost-stvarnih-zarada-zaposlenih

Srodni tekstovi

Оставите коментар