Пала цена јунади на југу, прасад на већини пијаца поскупела

Аутор: Gdjakovic
527 посета

ГОВЕДА

Ако вас занимају цене воча и поврћа кликните ОВДЕ

У кланицама на подручју нишавског региона дошло је до пада откупне цене товних бикова СМ расе телесне масе преко 500 килограма. Доминирао је износ од 320 дин/кг, уз просечан обим понуде. Пад откупне цене товне јунади телесне масе од 350 до 480 килограма евидентиран је у седмици за нама и у кланицама на подручју пчињског региона. Доминирао је износ од 350 дин/кг, уз врло слабу понуду као и товних бикова телесне масе преко 500 килограма.

Одговори на питања и сазнај да ли је мачка љубимац за тебе

На пијаци живе стоке у Пожаревцу, забележен је пад продајне цене товне јунади телесне масе од 350 до 480 килограма у односу на предходни период. Доминирао је износ од 450 дин/кг. Обим понуде и продаје били су на просечном нивоу. Доминантна откупна цена товних бикова СМ расе телесне масе преко 500 килограма износила је 350 дин/кг, док су за краве за клање плаћали 240 дин/кг у кланицама на подручју јабланичког региона.
Кланичари са подручја јужнобанатског региона протекле су седмице откупљивали једино товну јунад телесне масе од 350 до 480 килограма по доминантној цени од 340 дин/кг. На осталим продајним местима није било значајнијих промена, како у погледу цена, тако и у погледу понуде и тражње.

СВИЊЕ

Репортери СТИПС из Лознице евидентирали су раст цене прасади телесне масе од 16 до 25 килорама због слабије понуде. Продаја се најчешће одвијала за 450 дин/кг.

ЧВАРЦИ ОД СИРОТИЊСКЕ ХРАНЕ ДО ДЕЛУКС ПОСЛАСТИЦЕ
Откупна цена обе категорије товних свииња била је виша у односу на претходни период у кланицама на подручју рашког региона и кретала се од 250 до 260 дин/кг. У кланицама на подручју јужнобачком региону протекле је седмице евидентиран раст откупне цене прасади телесне масе од 16 до 25 килограма на доминантних 380 дин/кг. За

разлику од њих нижа је била откупна цена товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма, пошто је доминирао износ од 250 дин/кг. Обим откупа био је просечан.

Зашто су рибице идеални кућни љубимци?

Ако вас занимају цене воча и поврћа кликните ОВДЕ
На пијаци живе стоке у Новом Саду била су скупља прасад (обе категроије) и товне свиње телесне масе од 80 до 120 килогама у односу на претходни период. Прасад телесне масе до 15 килограма била су јефтинија на пијаци живе стоке у Чачку током последње седмице јула, пошто је доминирао износ од 320 дин/кг. Забележена је добра продаја грла ове категорије свиња.

Ако вас занимају цене воча и поврћа кликните ОВДЕ

ОВЦЕ

Према извештају репортера СТИПС из Краљева протекле је седмице дошло до раста цене јагњади на пијаци живе стоке у овом граду. Најчешће су се могла пазарити по цени од 350 дин/кг. Поред њих могли су се пазарити
јарад за 400 дин/кг, овце по доминантној цени од 170 дин/кг и овнови за приплод по доминантној цени од 29.250 динара по грлу. У кланицама на подручју рашког региона дошло је до раста доминантне цене јагњади на 350 дин/ кг. Уз њих врен је још и откуп оваца по доминантној цени од 250 дин/кг.

БЕРМЕТ ИЗ СРЕМСКИХ КАРЛОВАЦА СЛУЖИО СЕ НА ТИТАНИКУ

Јагњад су била јефтинија у поређењу са претходном седмицом на пијаци живе стоке у Лозници, јер је доминирао износ од 350 дин/кг. У понуди је било петнаестак грла. У кланицама на подручју овог града и околних места виша је
била протекле седмице откупна цена оваца. Доминирао је износ од 200 дин/кг. Нижа је била цена јагњади и на сточној пијаци у Ужицу упркос просечној понуди ове категорије оваца, јер се продаја одвијала најчешће за 350 дин/кг. У кланицама на територији златиборског региона, такође је евидентиран пад откупне цене јагњади на
доминантних 340 дин/кг .

Srodni tekstovi

Оставите коментар