Пала цена увозних јагода, погледајте цене са кванташа

Аутор: Gdjakovic
424 посета

Значајно боља понуда јагоде из увоза током прве седмице априла условила је пад цене, па је доминиао износ од 300 дин/кг. Нижа је, такође, била цена банане и лимуна. За разлику од њих скупљи су били поморанџа и мандарина. Обим продаје био је на прошлонедељном нивоу. Неповољни временски услови и ниске температуре протеклих неколико дана утицали су на раст цена појединих повртарских култура из увоза на продајним пунктовима кванташа. Скупљи су у односу на последњу седмицу марта били блитва, броколи, целер, карфиол, краставац салатар, парадајз, шампињони и зелена салата. За разлику од њих ниже су биле Значајно боља понуда јагоде из увоза током прве седмице априла условила је пад цене, па је доминиао износ од 300 дин/кг.

Нижа је, такође, била цена банане и лимуна. За разлику од њих скупљи су били поморанџа и мандарина. Обим продаје био је на прошлонедељном нивоу. Неповољни временски услови и ниске температуре протеклих неколико дана утицали су на раст цена појединих повртарских култура из увоза на продајним пунктовима кванташа. Скупљи су у односу на последњу седмицу марта били блитва, броколи, целер, карфиол, краставац салатар, парадајз, шампињони и зелена салата. За разлику од њих ниже су биле цене младог кромпира, младог купуса, патлиџана, паприке остале, паприке шиље, шаргарепе, тиквица и зеља. Обим продаје био је мало бољи него претходне седмице. Понуда и асортиман воћа на пијаци Каленић је исти као и претходне недеље.

Поскупљење је евидентирано код грожђа, јабуке Ајдаред, нара и суве шљиве, док је нижа цена код јагоде. Захлађење није утицало на понуду поврћа на пијачним тезгама, али на посећеност купаца јесте.  Боља понуда јагоде на пијачним тезгама условила пад цене протекле седмице Поскупљења су забележена код црног лука и тиквица. Ниже цене биле су код броколи, младог кромпира, патлиџана и першуна лишћара. На зеленој пијаци у Чачку је забележена добра понуда воћа. Јабука се продавал по цени од 70 до 80 дин/кг. За банану су купци протекле седмие требали да издвоје од 160 до 180 дин/кг, а мировале су цене и осталог јужног воћа. Солидна је била понуда домаћег и увозног поврћа. Продајна цена кромпира варирала је од 70 до 80 динара, док је цена парадајза варирала од 300 до 350 дин. За млади кромпир су купци требали да издвоје 350 дин/кг, а за млади купус 150 дин/кг. Доминантна цена паприке још увек је висока и износила је 350 дин/кг, док је цена шаргарепе варирала од 70 до 90 дин/кг. Није било значаје промене у односу на претходну седмицу на кванташкој пијаци у Шапцу, како у погледу цена поврћа и воћа, а и понуда је била скоро идентчна.

Што се воћа тиче скупља је била јабука сорте Златни делишес у односу на последњу седмицу марта. младог кромпира, младог купуса, патлиџана, паприке остале, паприке шиље, шаргарепе, тиквица и зеља. Обим продаје био је мало бољи него претходне седмице. Понуда и асортиман воћа на пијаци Каленић је исти као и претходне недеље. Поскупљење је евидентирано код грожђа, јабуке Ајдаред, нара и суве шљиве, док је нижа цена код јагоде. Захлађење није утицало на понуду поврћа на пијачним тезгама, али на посећеност купаца јесте.

Ниже цене биле су код броколи, младог кромпира, патлиџана и першуна лишћара. На зеленој пијаци у Чачку је забележена добра понуда воћа. Јабука се продавал по цени од 70 до 80 дин/кг. За банану су купци протекле седмие требали да издвоје од 160 до 180 дин/кг, а мировале су цене и осталог јужног воћа. Солидна је била понуда домаћег и увозног поврћа.

Продајна цена кромпира варирала је од 70 до 80 динара, док је цена парадајза варирала од 300 до 350 дин. За млади кромпир су купци требали да издвоје 350 дин/кг, а за млади купус 150 дин/кг. Доминантна цена паприке још увек је висока и износила је 350 дин/кг, док је цена шаргарепе варирала од 70 до 90 дин/кг. Није било значаје промене у односу на претходну седмицу на кванташкој пијаци у Шапцу, како у погледу цена поврћа и воћа, а и понуда је била скоро идентчна. Што се воћа тиче скупља је била јабука сорте Златни делишес у односу на последњу седмицу марта.

Srodni tekstovi

Оставите коментар