О извозу воћа и поврћа на Блиски исток

Аутор: draganadpetrovic
322 посета

БЕОГРАД, 6. априла (Тањуг) – Заинтересовани за извоз свежег воћа и поврћа на тржиште Блиског истока, односно у Уједињене Арапске Емирате ((UAE) и Саудијску Арабију, више информација о извозним могућностима на ово тржиште могу да добију на вебинару који ће бити одржан 12. априла.
Вебинар организују Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (FAO) и Европска банке за обнову и развој (EBRD) у сарадњи са Развојном агенцијом Србије (РАС), објавила је ова агенција.
Експерти из области извоза и пласмана на тржиште Блиског истока даће учесницима панела актуелне информације везане за тржишта хране у UAE и Саудијској Арабији, трендовима, перспективама онлајн продаје, те корисне савете око дизајна малопродајних паковања и упознати их са кључним корацима у процесу извоза свежег воћа и поврћа.
UAE и Саудијска Арабија су велики увозници хране за сопствене потребе будући да 90 одсто хране набављају из увоза, а ове земље су и улазна тржишта преко којих се реализује даљи извоз за друге земље региона.

У оквиру пројекта је израђен и електронски водич усмерен ка унапређењу едукације и информисаности извозника свежег воћа и поврћа о тржишту Блиског истока.Учешће на вебинару је бесплатно, уз регистрацију.
Пријава за вебинар је доступна на линку:

https://fao.zoom.us/meeting/register/tJItc-CoqjgvHtRZwaKahbOBplFzhmsxDXKS>

Извор: Танјуг

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар