Од кванташа до зелене пијаце воће и поврће дупло скупље, ово су све цене које су забележене

Аутор: Gdjakovic
457 посета

Понуда брескве, кајсије, нектарине, вишње и боровнице била је на завидном нивоу на кванташу у Београду. То се одразило на пад цена ових производа. За разлику од њих скупљи је био лимун. Што се тиче поврћа боља је била понуда парадајза, лубенице, диње, шаргарепе, тиквице, зеља и празилука, што је условило пад цена у односу на претходни период. Скупљи су били карфиол, броколи, целер, паприка бабура. Асортиман воћа на зеленој пијаци Каленић у Београду је протекле недеље богатији домаћом крушком, купином, свежом смоквом и шљивом. Настављен је тренд добре понуде кајсије, малине, боровнице, брескве и нектарине. Слабија понуда јагоде утицала је на раст цене у односу на претходни период. Јефтинији су били боровница, бресква, грејпфрут, кајсија, малина и нектарина. Доста добра била је понуда поврћа, нарочито сезонског, на пијачним тезгама.

До пада цена дошло је код блитве, цвекле, диње, паприке шиље и патлиџана, док је порасла цена код црног лука, паприке остале и ротквица у односу на претходни период. Углавном добра била је понуда сезонског воћа и поврћа на зеленој пијаци у Лозници. У односу на претходни период били су јефтинији кајсија, нектарина, боранија, лубеница, краставац салатар, паприка шиља и тиквица. Скупљи су били црни лук и першун коренаш.

Репортери СТИПС из Пирота су протекле седмице забележили добру понуду воћа и повртарских култуа на зеленој пијаци у овом граду. Евидентиран је пад цена кајсије, нектарине, бораније, дииње, црвеног кромпира, лубенице. За разлику од њих скупљи су били целер, краставац салатар, купус, тиквице и шаргарепа. На кванташкој пијаци у Лесковцу су се од воћа могли пазарити бресква, нектарина, кајсија, крушка и јабука. Разноврснија је била понуда поврћа, а најзаступљенији су били краставац салатар, парадајз, тиквице, паприка, купус и кромпир. Јефтинији су у односу на претходни период били цвекла, боранија, лубеница, црни лук, паприка бабура, паприка шиља, тиквица и шаргарепа.

Брескве су у хрватској од 1,75 до 3 евра, а уСрбији 80 до 200 динара у зависности да ли се купују на кванташу или на пијаци и радњама.

Ово је преглед цена у Хвратској:

Srodni tekstovi

Оставите коментар