Објављене нове цене стоке и сточне хране

Аутор: Gdjakovic
150 посета

Јефтинија телад СМ расе на подручју Краљева и Ужица На пијаци живе стоке у Краљеву је током протекле седмице евидентиран пад продајне цене телади СМ расе, телесне масе до 160 килограма, пошто је доминирао износ од 720 дин/кг. Обим понуде и продатих грла био је непромењен у односу на претходни период. 7 8 9-10 Откупна цена товне јунади, телесне масе преко 480 килограма била је нижа у односу на претходни период у кланицама на подручју мачванског региона, јер је доминирао износ од 350 дин/кг. Кланичари Телад СМ расе, телесне масе до 160 килограма и краве за клање били су јефтинији у односу на предходни период на сточној пијаци у Ужицу. За телсд су купци протекле седмице требали да издвоје 650 дин/кг, а за краве за клање 260 дин/кг. Кланичари са подручја Златиборског региона су по вишој цени у односу на претходну седмицу откупљивали телад СМ расе, пошто је доминирао износ од 680 дин/кг. са подручја средњебанатског региона протекле су седмице откупљивали товну јунад, телесне масе преко 480 килограма, по доминантној цени од 350 дин/кг. За откупљене товне бикове, телесне масе преко 500 килограма, СМ расе одгајивачи су добијали 350 дин/кг, док су за грла исте категорије само ХФ расу добијали 320 дин/кг. То указује на раст цена све три категорије говеда на овом подручју. Раст откупне цене крава за клање СМ расе забележен је у кланицама на подручју подрњског региона. Откуп ове категорије крава вршен је најчешће по цени од 260 дин/кг. У кланицама на подручју шумадијског региона евидентиран је пад откупне цене товне јунади, телесне масе преко 480 килограма, пошто је доминирао износ 350 дин/кг.

Наставља се тренд пада цена прасади и товних свиња Прасад телесне масе од 16 до 25 килограма била су јефтиња у кланицама на подручју јабланичког региона, пошто су одгајивачи за предата грла ове категорије свиња од кланичара најчешће добијали 450 дин/кг. На пијаци живе стоке у Лесковцу је, такође, забележен пад цене прасади телесне масе од 16 до 25 килограма, јер је доминирао износ од 500 дин/кг. Обим понуде, продатих и откупљених грла био је просечан. Пад продајне цене прасади, телесне масе од 16 до 25 килограма, забележен је у седмици за нама на пијаци живе стоке у Обреновцу, пошто је доминирао износ од 400 дин/кг. У кланицама на подручју јужнобанатског региона дошло је до пада откупне цене товних свиња, телесне масе од 80 до 120 килограма, јер је доминирао износ од 230 дин/кг. Откупна цена товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма била је нижа и у кланицама на подручју средњебанатског региона, јер је доминирао износ од 230 дин/кг. Репортери СТИПС из Крагујевца протекле су седмице евидентирали пад цена товних свиња, телесне масе преко 120 килограма на доминантних 200 дин/ кг и крмача за клање на доминантних 200 дин/кг. У кланицама на подручју шумадијског региона евидентиран је пад цена прасади телесне масе од 16 до 25 килограма на 350 дин/кг, товних свиња телесне масе преко 120 килограма на 200 дин/кг и крмача за клање, јер је доминирао износ од 180 дин/кг. На сточној пијаци у Краљеву је протекле седмице дошло до пада цене прасади, телесне масе од 16 до 25 кг. Доминирао је износ од 300 дин/кг.

Репортер СТИПС из Крагујевца забележио је раст продајне цене оваца на сточној пијаци у овом граду. Доминирао је износ од 180 дин/кг. За разлику од оваца нижа је била цена јагњади, пошто је доминирао износ од 450 дин/кг. На тржишту јаради, двиски и коза није било значајнијих промена у односу на претходни период. У кланицама на подручју шумадијског региона евидентиран је пад откупних цена јагњади на 430 дин/кг и оваца на 170 дин/кг. На пијаци живе стоке у Краљеву дошло је до раста продајне цене јагњади у односу на претходни период, тако да су се грла ове категорије оваца могла најчешће пазарити за 400 дин/кг. Јагњад су протекле седмице била скупља и на сточној пијаци у Лозници. Наиме, продаја се најчешће одвијала по цени од 480 дин/кг. Понуда јагњади била је слаба, а продаја јаш слабија. Доминантна цена јагњади износила је 500 дин/кг у кланицама на подручју браничевског региона. За откупљену шиљежад кланичари су протекле седмице плаћали 230 дин/кг, док је доминантна цена оваца износила 220 дин/кг. Доминантне продајне цене ових категорија оваца биле су идентичне и на сточној пијаци у Пожаревцу.

У седмици за нама овце скупље у Краљеву, а јагњад у Крагујевцу

Репортер СТИПС из Крагујевца забележио је раст продајне цене оваца на сточној пијаци у овом граду. Доминирао је износ од 180 дин/кг. За разлику од оваца нижа је била цена јагњади, пошто је доминирао износ од 450 дин/кг. На тржишту јаради, двиски и коза није било значајнијих промена у односу на претходни период. У кланицама на подручју шумадијског региона евидентиран је пад откупних цена јагњади на 430 дин/кг и оваца на 170 дин/кг. На пијаци живе стоке у Краљеву дошло је до раста продајне цене јагњади у односу на претходни период, тако да су се грла ове категорије оваца могла најчешће пазарити за 400 дин/кг. Јагњад су протекле седмице била скупља и на сточној пијаци у Лозници. Наиме, продаја се најчешће одвијала по цени од 480 дин/кг. Понуда јагњади била је слаба, а продаја јаш слабија. Доминантна цена јагњади износила је 500 дин/кг у кланицама на подручју браничевског региона. За откупљену шиљежад кланичари су протекле седмице плаћали 230 дин/кг, док је доминантна цена оваца износила 220 дин/кг. Доминантне продајне цене ових категорија оваца биле су идентичне и на сточној пијаци у Пожаревцу. www.стипс.минпољ.гов.рс Страна 2

Житарице и сточна храна

Луцеркино сено у балама било је скупље у односу на претходни период на газдинствима у околини Кикинде, пошто је доминирао износ од 25 дин/кг. Поред луцерке могао се пазарити и кукуруз окрњен, природно сушен, упакован у џакове најчешће од 50 килограма, чија је цена ,такође, износила 25 дин/кг. У малопродајним објектима на подручју овог града дошло је до раста цена пољопривредних производа, пошто је доминантна цена сојине сачме износила 100 дин/кг, код сунцокретове сачме доминирао је износ од 63 дин/кг, а код сточног брашна 28 дин/кг. Према извештају репортера СТИПС из Крагујевца, протекле је седмице на подручју овог града били си скупљи кукуруз окруњен природно сушен упакован у џакове и сточно брашно. За кукуруз су купци требали најчешће да издвоје 29 дин/кг, а за сточно брашно 26 дин/кг. У седмици за нама дошло је до раста продајних цена кукуруза, окруњеног природно сушеног и пшенице, упакованих у џакове, најчешће од 50 килограма, па је за кукуруз требало издвојити 27 дин/кг, а за пшрницу 28 дин/кг. За разлику од њих нижа је била цена сојине сачме, пошто је доминирао износ од 100 дин/кг и сунцокретове сачме, јер се продаја одвијала по 58 дин/кг. На газдинствима у околини Шапца евидентиран је раст цене пшенице, упркос доброј понуди. Доминирао је износ од 25 дин/кг. У силосима на подручју Лесковца протекле се седмице могла пазарити једино пшеница упакована у џакове по доминантној цени од 22 дин/кг. Најчешћа продајна цена луцеркиног сена у балама износила је 25 дин/кг на газдинствима у околини Чачка протекле седмице.

Извор: СТИПС

Srodni tekstovi

Оставите коментар