Нутела иста за све!

Аутор: dzonioff
227 посета

Европска комисија потврдила је да су неке мултинационалне компаније кренуле у процес изједначавања квалитета својих производа како би предухитриле скоре законске промене, а међу њима се истичу Хипп, Ферреро и Бахлсен, објављено је у суботу (3. фебруара 2018. године) из канцеларије хрватске европарламентарке Биљане Борзан.

Хипп се на то обвезао након што су објављени резултати истраживања заступнице Биљане Борзан и Хрватске агенције за храну који су показали да је тестирана дечија храна у Хрватској мање здрава од оне у Немачкој, каже се у саопштењу, преноси Хина.

– Комисија је навела и да се Ферреро обавезао да изједначи квалитет Нутеле у свим земљама. Након мог истраживања, Фереро се изјаснио да је квалитет Нутеле виши само у Немачкој, а у свим осталим државама чланицама да је једнак. Сада су ушли у процес снижавања квалитета Нутеле у Немачкој како се не би довели у ситуацију да опет буду прозвани у истраживањима. Званично то објашњавају променама у ланцу снабдевања храном, али потрошачи у Немачкој су одмах то повезали с проблемом двоструког квалитета и изузетно су незадовољни – казала је Борзан која је недавно именована за известиоца Европског парламента за различит квалитет хране.

Истраживање посланице Борзан је упоређујући хрватску и немачку Нутелу утврдило да производ из Хрватске садржи сурутку у праху и мањи постотак обраног млека у праху, док производ из Немачке садржи само обрано млеко у праху. Установљена је и разлика у боји, конзистенцији, мирису и укусу производа, наводи се у саопштењу.

– Комисија је такође навела Бахлсен, немачку компанију која производи вафл и кекс, који су се обавезали да ће у свим својим производима који се зову кекс с маслацем користити искључиво маслац, а не као досад. Очито је да су неки произвођачи мудро одлучили да предухитре промене на којима радимо у Европском парламенту. Позивам и друге произвођаче да се укључе, а посебно оне којима смо у Хрватској нашли највеће разлике попут произвођача виршли Wудy или детерџента Ариел – додала је Борзан.

извор : https://www.ekapija.com

Srodni tekstovi

Оставите коментар