Нове цене са кванташке и зелене пијаце код нас и у Хрватској

Аутор: Gdjakovic
463 посета

На кванташу у Београду се по први пут ове сезоне појавила бресква из увоза, али је ценом од 340 дин/кг још увек недоступна већини купаца. Слаба понуда јебуке, крушке, језрастог воћа, сушеног воћа, док је боља била понуда јагоде и јужног воћа. Скупљи су били грејпфрут, јабуке црвени и златни делишес и крушка Виљамовка. Богатија понуда и шири спектар сорти парадајза на продајним пунктовима условио ја пад цене у односу на претходни период. Боља је, такође, била и понуда младог кромпира, што је, такође, утицало на пад цене. Јефтинији су још били карфиол, лубеница, паприка шиља, шампињони, зелен, першун лишћар и спанаћ. За разлику од њих забележен је раст цена блитве, целера, цвекле, црног лука, патлиџана, зелене салате, зеља и ротквице.

Боља понуда јагода домаће производње била је на зеленој пијаци Скадарлија у Београду, по цени од 400 до 500 дин/кг. Цене су биле више код ананаса, кивија и лимуна. Добра је понуда сезонског поврћа на зеленим пијацама у Београду. Понуда увозног поврћа је боља, а потражња је на нивоу прошле недеље. Ниже цене забележене су код карфиола, краставца салатара, паприке бабуре, шиље, пашканата, пасуља Тетовца, першуна коренаша и шпаргле. Скупљи су били броколи, паприка остала, зелена салата и зеље.

У односу на претходну недељу на кванташу у Лесковцу је забележен пад цена јагоде, кивија и мандарине. Имамо и раст цена крушке и лимуна. Цене осталих производа су на нивоу прошлонедељних.

Што се поврћа тиче забележен је раст ценакраствца салатара, лука црног младог, паприке љуте и шиље. За разлику од њих јефтинији су били блитва, млади купус, спанаћ и зелена салата и даљи пад цене купуса младог

Зелену пијацу у Пожаревцу, друге седмице маја, карактерише просечна понуда сезонског воћа и поврћа. У погледу цена, репортери су забележили пад доминантних цена мандарине и бораније у односу на претходни период.

Srodni tekstovi

Оставите коментар