Ниже цене горива подстичу пољопривредну производњу – Погодности за пољопривреднике уз НИС Агро картицу

Аутор: dzonioff
205 посета

Развој пољопривреде и прехрамбена сигурност првенствено домаћег тржишта представља окосницу привредног развоја, економске и друштвене стабилности земље. Потреба за одржавањем одговорајућег животног стандарда становништва у руралним подручјима, као и унапређење развоја у сеоским среднима има за циљ да се повећа продуктивност и конкурентност аграрног тржишта чиме се доприноси унапређењу профитабилности и очувању ресурса у корист домаћих пољопривредних произвођача. Узимајући у обзир значај пољопривреде као стратешке привредне гране на којој се темељи целокупан друштвени развој, подстицајне мере развоја аграгрног тржишта морају да имају национални оквир, уз учешће важних привредних субјеката који могу да допринесу економском јачању агроиндустријске производње.
Подршка пољопривредницима је у сваком виду добро дошла, посебно у периоду интензивних пољопривредних радова. Припрема и обрада земљишта за садњу изискује употребу адекватне механизације, а као значајна ставка у буџету паора заузимају трошкови одржавања пољопривредних агрегата што укључује и издатке за гориво. Као подстицај развоју пољопривреда, НИС, као водећа компанија на домаћем тржишту нафтних деривата, већ пету годину заредом обезбеђује многобројне погодности за пољопривреднике, кориснике НИС Агро картице. Попусти од 5 динара по литру евродизела, односно од 3 динара по литру гасног уља 0,1 доступни су уз НИС Агро картицу у оквиру највеће мреже бензинских станица у Србији током целе године где је потрошачима на располагању висококвалитетно гориво Евро 5 квалитета домаће производње уз широк избор производа из допунског асортимана. Додатне погодности НИС је обезбедио на акумулирану потрошњу у зависности од количине купљеног гасног уља, односно евро дизела, а попусти које на овај начин могу да остваре корисници НИС Агро картице крећу се до чак 12 динара по литру стандардног и премијум дизел горива, односно 8 динара за гасно уље 0,1. Поред нижих цена деривата, пољопривредници уз НИС Агро картицу остварују попуст до 30 одсто на асортиман НИСОТЕЦ уља и мазива као и 20 одсто на робу широке потрошње, а захваљујући сарадњи компаније и осигуравајућег друштва „ДДОР Нови Сад“, имају и право на 10 одсто попуста у случају закључења осигурања пољопривреде код ДДОР-а.

Значај подршке коју пољопривредном развоју пружа водећа нафтна компаније у Србији препознало је више од 130 хиљада корисника НИС Агро картице што поуздано потврђује да подстицајне мере у извесној степени могу позитивно да утичу на развој домаће пољопривредне производње.

Још ниже цене горива у мају

Компанија НИС је обезбедила за пољопривреднике додатне погодности, а у зависности од укупне количине купљеног гасног уља, односно евро дизела, корисници до краја маја уз НИС Агро картицу могу да купе гасно уље по цени која је нижа до чак 11 динара по литру деривата, односно 15 динара за литар стандардног и премијум дизел горива.

Srodni tekstovi

Оставите коментар