На Велетржници Београд на првом месту по обиму трговања нашла се паприка, следе: парадајз, купус, тиквица, краставац, шљива, јабука и грожђе. У односу на претходни период забележен је 50% већи промет тиквице, 45% већи промет краставца, док је промет паприке порастао за 35%. Приметан је и већи промет карфиола и кукуруза шећерца.
Да ли сте израчунали колико кошта направити теглу ајвара? Ево текста који сви коментаришу!
На Велетржници је све већа понуда паприке. Тренутно се највише тражи паприка за ајвар чија цена се креће од 100 до 130 динара по килограму и на Велетржницу стиже углавном из Војводине, док је нешто мање има из Лесковца. Стигло је винско грожђе, цена се креће око 100 динара по килограму и стиже из Александровца, Варварина и Крушевца. Поред винског грожђа понуда на Велетржници је обогаћена и сувим шљивама из Ваљева.
Да ли је песак из Делиблатске пешчаре заиста летео до Беча и упао у шољицу чаја Марије Терезије?