Нећете веровати шта су направили у Руми

Аутор: dzonioff
192 посета

Непалска фабрика нудли у Руми „Ваи Ваи”, која је званично отворена 5. октобра прошле године, данас запошљава око 130 радника, у једној смени производи 150.000 паковања а после само четири месеца од отварања – проширила је погон и отворила нову производну ллинију.

Ова компанија започела је производњу чаша за нудле и прве количине нудли у чашама већ су испоручене купцима. На основу првих реакција са тржишта, овај производ је наишао на велико интересовање купаца. Такође, компанија је започела и с производњом белих нудли. Прве количине испоручене су у Енглеску и на домаће тржиште, а наредних дана очекује се и производња за америчко тржиште, објашњава БК Лодха, генерални директор операција за Европу ЦГ Цорп Глобал.Румске „Ваи Ваи” нудле које се производе у Србији и потом извозе у цео свет, учесник су и највећег сајма хране и пића на свету, који се управо (до 22. фебруара) одржава у Дубаију, а на којем и овај познати светски бренд презентује своје производе, што је од велике важности и користи за Србију.

У састав нудли направљених у Руми улази више од 90 одсто сировина и репроматеријала из Србије. Извозу је намењено 80 одсто производње. Из ове фабрике производи се пласирају на тржишта Европе – од скандинавских земаља до Португалије, као и у Уједињене Емирате и земље Блиског истока, а у јануару је започета сарадња и са Катром. Извоз почиње и у Америку и у Канаду.

Отварањем фабрике у Руми, компанија ЦГ Цорп Глобал започела је своје пословање у Европи. Фабрика „Wаи Wаи” део је глобалног конгломерата Цинноватион групе, која се састоји од 122 компаније и 76 брендова, а послује у неколико пословних сфера: инфраструктура, хотелијерство, банкарство, телефонија, прехрамбена индустрија, хидроелектране, образовање, цигарете и пића. Власник Цинноватион групе је први непалски милијардер – Бинод Чодри, који се налази и на Форбсовој листи милијардера.

ОСНОВНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Годишње се у свету прода две милијарде паковања „Wаи Wаи” инстант нудли
Фабрика у Руми први је погон Цинноватион групе у Европи
Радове на изградњи фабрике и пројектовање изводили су извођачи и произвођачи из Србије
У састав производа улази више од 90 одсто сировина и репроматеријала из Србије
Извозу је намењено 80 одсто производње у фабрици у Руми
До 2020. биће запослено више од 400 људи
000 паковања нудли износи сменски капацитет

КАРАКТЕРИСТИКЕ ЗГРАДЕ

9,5 хектара износи површина купљеног плаца, уређено је 4,5 хектара, објекат се простире на 6.000 квадрата
Компанија има планове за проширење и за нове инвестиције у различитим областимa

Srodni tekstovi

Оставите коментар