Недимовић: Забранили смо увоз млека из Градачца у Србију

Аутор: draganadpetrovic
509 посета

БЕОГРАД, 16. јула (Тањуг) – Од јутрос је забрањен увоз у Србију млека робне марке „Пилос“, млекаре „МИ 99“ из Градачца, у Босни и Херцеговини, и то због неодговарајућег квалитета, изјавио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић.
„На основу лабораторијских анализа утрврдили смо да квалитет млека није одговарајући и забранили увоз. Они су озбиљан извозник млека у Србију и оно се налази најчешће у великим трговинским ланцима, неки дан је била прича у Лидлу, а ја мислим да га има и у Мерактору и неким другим трговинама“, рекао је министар гостујући на ТВ Прва.

Илустрација: Фотографија млека која је на илустрацији преузети са лидл.рс


Додао је да се забрана увоза не односи само на млеко већ и на друге млечне производе овог произвођача, а количине које се већ налазе у нашој земљи ће се ставити под забрану продаје.
„Наша лабораторија је утврдила да, нарочито у погледу млечних масти, оно што је у млеку не одговара ономе што пише на декларацији и није у њему 2,8 одсто млечне масти него много мање“, прецизирао је Недимовић.
Он је навео и да млеко тог произвођача не садржи ништа што би било штетно по здравље па они који су га конзумирали не морају да се плаше.

Извор: ТАЊУГ

Srodni tekstovi

Оставите коментар