Недимвић са пољопривредницима о набавци ђубрива, робота за мужу и млекомата

Аутор: Gdjakovic
572 посета

ГУДУРИЦА – Министар пољопривреде Бранислав Недимовић и покрајински секретар за пољопривреду Чедомир Божић посетили су данас Гудурицу и газдинство и винарију породице Недин, где су одржали састанак са винарима и пољопривреницима из овог краја. Министра и покрајинског секретара, у Гудурици, осим домаћина, дочекали су и градоначелница Вршца Драгана Митровић и заменик градоначелнице Дејан Сантрач. „Гудурица је веома значајно место за Вршац, када је у питању вино и вински туризам. Желимо да развијемо овај крај и на тај начин туристичку понуду Вршца учинимо још атрактивнијом.

Данашња посета министра Недимовића газдинству Недин, где су се окупили и остали винари из Гудурице, веома је значајна. То је била добра прилика да пољопривредници поставе питања у вези са субвенцијама, али и свим осталим давањима које је Влада Републике Србије припремила за област пољопривреде. Иначе, Град Вршац посебно развија стратегију развоја вина и виноградарства, не само као пољопривредне гране већ и због развоја туризма нашег града. Осим тога, Град Вршац је покренуо иницијативу пред свим надлежним институцијама за решавање имовинско – правних односа у вези са старим гудуричким подрумима. Они су једна од атракција Гудурице и винског туризма и ово је важан корак како бисмо даље могли да развијамо ову област“, истакла је градоначелница Вршца Драгана Митровић.
Посетом министра Недимовића задовољан је и домаћин данашњег састанка, који је одржан у породичној винарији „Недин“.

Јосиф Недин
Извор: https://vojvodinauzivo.rs/


„Драго нам је што нас је министар посетио и то је доказ да неко мисли и на нас у малим и забаченим местима. Наша винарија била је једна од првих регистрованих по новом закону и годинама у назад смо користили разне субвенције, а предност је што можемо да конкуришемо и на покрајинским и на републичким конкурсима. Виноградарство изисукује стална улагања, готово сваке године, па нам је свака субвенција и помоћ значајна“, објаснио је Јосиф Недин, власник винарије „Недин“.

Мада су домаћини винари, министра су питали и они али и новинари оно што занима друге произвођаче широм Србије. На питање шта ће држава урадити по питању цене и несташице ђубрива, Недимовић је рекао да ће се крајем наредне недеље знати детаљније одакле ће ђубрива бити набављена и по којој цени ће моћи да се купе. „Сада могу да кажем да ће бити довољно ђубрива за прихрану пшенице“.

Подсећамо, Министарство пољопривреде је већ усвојило измене Правилника о субвенционисаним кредитима који ће бити намењни и за набавку минералног ђубрива и ти кредити ће бити без камате. Очекује се да отплата кредита за набавку прихране и других ђубрива буде тек по убирању усева. Када је реч о набавци нових робота за мужу и млекомата Недимовић је рекао да ће ускоро изаћи и конкурс за набавку ове опреме те да ће држава подржати инвестиције у нове технологије. Како сазнаје Агробизнис магазин у понедељак би требало да изађе Правлиник за субвенције по систему 50:40:10 намењене сточарима, а конкурс би требало да почне 24. јануара 2022. године.

Погача за госте како то традиција налаже, а добри домаћини воле
Фото: https://vojvodinauzivo.rs/


Министар Недимовић реаговао је данас поводом изјава Дејана Булатовића, потпредседника ССП. Поручио је опозицији да су изгубили компас, али да ће им народ у априлу показати где им је место. „Да ли квазиопозиција стварно мисли да ако сто пута понови да СНС и Александар Вучић морају да оду с власти, да ће се то и десити? Да ли стварно мисле да ако сто пута слажу и измисле афере да ће оне постати истините? То што сте узели неког ко није из круга двојке да вам, ако могу тако да кажем, „води“ пољопривреду у странци, то не значи да сте завршили посао. Посебно не неког Булатовића који већину времена потроши наглабајући о тобожњим аферама и стању на селу, о којима узгред нема благе представе, ни да ли су тачне, ни шта ту ко од њих и о чему лаже“, рекао је Недимовић.
Он каже да је Булатовић барем могао да укаже Мариники Тепић да се „не бламира са кокошкама у Моровићу за које јој се привиђало да су наркодилери“. „Кад већ ништа друго не зна, ни о измишљеним аферама, пољопривреди тек, могао је бар то да зна, јер му је фарма на само 20 км од куће. Шта од таквих онда и очекивати да могу да ураде добро и паметно? Мада, можда је и знао, али је онда још горе по њега, јер је свесно са својом колегиницом Мариником слагао грађане Србије и по ко зна који пут су се до гуше увалили у своје лажи“, истакао је министар пољопривреде. Недимовић је рекао да би и он волео да је у животу постизао циљеве и мењао ствари само изговарајући жеље, али да то тако не иде.

Разговори са министром Недимовићем, о бројним темама
Фото: https://vojvodinauzivo.rs/


„Народ мора да види да сте нешто урадили. Мора да види да сте бар ону кућицу за кера коју сам вам помињао направили прописно и поштено. Видим да нисте још, а и пошто вам је мозак намештен да смисли само како ће у фотељу да се смести, зато је нећете ни направити, нити одмаћи игде. Пошто се видим надате и гласу понеког сељака, пробајте онда да међу њих пошаљете неког ко ће знати да им понуди бар неко конкретно решење, а не да им прича како ће они који су их брутални покрали, сада да их чувају. Без бриге господо. У лажима јесте изгубили компас, али ће вам народ у априлу објаснити где вам је место, кад већ мени не верујете“, закључио је министар Недимовић.

Извор: https://vojvodinauzivo.rs/

Srodni tekstovi

Оставите коментар