На пијацама и у радњама цена јабука и кромпира иста

Аутор: Gdjakovic
299 посета

Иако је половина октобра понуда шљиве на кванташкој пијаци у Београду не јењава. Заступљено је неколико сорти,
доста доброг квалитета. Понуда јабуке и грожђа била је на завидном нивоу, али је продаја ових производа била слабија од понуде. У погледу цена могли смо констатовати да је дошло до пада цена грожђа црног осталог, појединих сорти јабуке, кивија, лимуна и мандарине. За разлику од њих скупљи су били бресква, малина и поморанџа у односу на прву седмицу октобра. Повртарске културе произведене у пластеницума и стакленицима полако смењују оне произведене на отвореном. Још увек је понуда паприке на продајним пунктовима на завидном нивоу, али је цена била виша код свих сорти у просеку десетак посто. Није заостајала ни понуда парадајза, краставца, тиквице, патлиџана, кромпира, шаргарепе и осталих повртарских култура.

Смањен обим понуде карфиола у односу на претходни период условио је раст цене. Скупљи су били још шампињони, парадајз и зеље. За разлику од њих јефтинији су били броколи, блива, кељ, краставац корнишеон, млади црни лук, кромпир, рен, ротквица, спанаћ, тиквица али је највише пала цена зелене салате, пошто је доминирао износ од 45 дин/кг.

Корисни савети

КАКО СЕ НАЈЛАКШЕ СКИДАЈУ НАЛЕПНИЦЕ СА ТЕГЛЕ? ИЗВОЛИТЕ ПА БИРАЈТЕ НАЧИН, МИ ВАМ ДАЈЕМО 4 ПРЕДЛОГА

 

 

У понуди воћа на зеленој пијаци Каленић у Београду доминирају јабуке и грожђе. До пада цене дошло је код јабуке Ајдаред и лимуна, док је раст код ананаса, грожђа Хамбург, крушке Виљамовке, шљиве и смокве. Понуда поврћа била је добра. До раста цена дошло је код карфиола, паприке остале, парадајза, жутог пасуља, ротквица и тиквица, док је пад цене забележен код корнишона, лубеница, патлиџана и зеља.


Стандардно добра понуда воћа и поврћа евидентирана је у седмици за нама на кванташкој пијаци у Лесковцу. У погледу цена репортери СТИПС евидентирали су раст код парадајза, карфиола, док је цена целера и кромпира била нижа у односу на претходни перод.

Занимљиве идеје

ОД ОТПАДА ПАПРИКЕ ЗА АЈВАР ЈЕЛЕНА ДОДАТНО ЗАРАЂУЈЕ

 

 

Солидна је била понуда сезонског воћа на зеленој пијаци у Чачку и што се цена тиче једино је грожђе и беле и црне сорте било скупље у односу на претходни период. У понуди поврћа још увек доминнира понуда паприке, парадајза, кромпира, шаргарепе, а све је боља и понуда купуса.

УКУСИ ХЕРЦЕГОВИНЕ У СРЦУ БЕОГРАДА

Srodni tekstovi

Оставите коментар