Малина 600 на Кванташкој а 1200 на Каленић пијаци, а шта је са осталим ценама у извештају репортера СТИПС-а

Аутор: Gdjakovic
835 посета

Боља понуда боровнице, малине, брескве, кајсије, рибизле у односу на предходни период на кванташкој пијаци условили су пад доминантних цена ових производа. Скупље су биле поједине сорте јабуке. Обим продаје био је нешто слабији. Сасвим добра била је понуда повртарских култура на продајним пунктовима, али је продаја била нешто слабија него предходне седмице.

Ниже су биле цене блитве, целера, диње, карфиола, младог кромпира, лубенице, црног лука, младог црног лука, чери парадајза, патлиџана, празилука, спанаћа и зеља. За разлику од њих поскупели су броколи. Боља понуда боровнице, купуса и тиквице на зеленој пијаци Скадарлија у Београду утицали су на пад цене. Јефтинија је била нектарина, а скупљи јагода, шампињони, шаргарепа, спанаћ, зелена салата и карфиол односу на предходни период. Цене осталог воћа и поврћа биле су непромењене.
На кванташкој пијаци у Лесковцу имамо раст цена кајсије, трешње, целера, цвекле, краставца салатара, купуса, пасуља белог тетовца, спанаћа и тиквице. Евидентиран је пад цена брескве, лубенице, лука белог, лука црног, паприке љуте, парадајза, и младог кромпира.

Слабија понуда трешње и јагоде на зеленој пијаци у Чачку усовили су раст цена. За разлику од њих боља је била понуда кајсије што је довело до пада цене у односу на предходни период. Што се поврћа тиче ниже су биле цене паприке и краставца салатара док је скупљи био бели лук у односу на предходни период.

Пиротску зелену пијацу карактерише добра понуда брескве, кајсије, нектарине, парадајза, цног лука, купуса, краставца салатара, бораније, што је довело до пада цена ових пољопривредних производа. За разлику од њих понуда малине још увек је слаба па је и цена још увек висока.

Srodni tekstovi

Оставите коментар