Малина на Кванташу 1400 а у хладњачама до 200 динара!

Аутор: Gdjakovic
735 посета

Појавиле су се прве боровнице на кванташу Београду по цени од 1.200 до

1.500 динара за килограм. Мало боља понуда понуда малине условила је пад цене на 1.400 дин/кг. Јефтињи су у односу на претходни период били још поморанџа, јагода и трешња, а скупљи грејпфрут, бресква, ананас. Продаја производа била је нешто боља. На појединим продајним пунктовима је по први пут ове сезоне домаћег грашка по цени од 100 до 150 дин/кг и домаћа боранија. Сорта жута могла се њачешће пазарити за 350 дин/кг, а сорта шарена за 250 дин/ кг. Понуда осталог поврћа била је просечна, а цене су варирале. Раст цена евидентиран је код блитве, цвекле, кромпира старог, црног лука, младог лука, паприке бабуре, белог пасуља, першуна, патлиџана, празилука, шаргарепе, зелени, зелене салате и зеља.

Понуда јагода и трешњи била је одлична током прве седмице јуна на Каленић пијаци у Београду. Цена трешњи је пала у односу на прошлу недељу. Квалитет је лошији, услед честих киша. Боља је понуда кајсија и нектарина из увоза. Забележена је нижа цена ананаса, малина и ораха, док су скупљи били грејпфрут и крушка Виљамовка. Све је боља понуда сезонског, али и увозног поврћа. До раста цена дошло је код блитве, першуна лишћара, шаргарепе и зелене салате, док је пад код броколи, краставца, лубенице, паприке бабуре и парадајза.

Од трешње су лековите чак и петељке

Прма извештају репотера СТИПС из Лесковца протекле је седмице први пут евидентирана понуда домаће трешње и паприке. Скупљи су били крушка, блитва, цвекла, лук бели млади, лук црни млади, празилук и шаргарепа. Пад цене евидентиран је код поморанџе, краствца салатара, купуса и парадајза. Боља понуда трешње на зеленој пијаци у Чачку условила је пад цене, а и продаја је била мало боља него претходне седмице. Понуда сезонског поврћа била је на завидном нивоу. Јефтињи су били паприка, купус и краставац салатар у односу на последњу седмицу маја.

Шабачку кванташку пијацу карактерисала је добра понуда воћа и поврћа протекле седмице. Скупљи су били лешник, орах и зелена салата, а јефтинији јагода и шаргарепа. Добра понуда јагоде на зеленој пијаци у Сомбору утицала је на пад цене, па је доминирао износ од 250 дин/кг, протекле седмице. Скупљи је био орах, пошто је доминирао износ од 1.200 дин/кг. Што се поврћа тиче, понуда је била на прошлонедељном нивоу, а и цене су остале непромењене.

 

Извор: https://www.stips.minpolj.gov.rs/

Srodni tekstovi

Оставите коментар