Купина на Кванташу 600 динара, кромпир 90 а ево и осталих цена широм Србије

Аутор: Gdjakovic
512 посета

Солидна понуда шљиве, брескве, нектарине, боља понуда грожђа и слабија понуда малине, купине и боровнице
карактеристика је кванташке пијаце у Београду током последње седмице августа. Забележен је раст цена брескве,
боровнице, купине, лимуна, малине, ораха. Запажена је боља понуда бораније, паприке остале, парадајза и краставца у односу на претходну седмицу, што је условило пад цена ових производа на продајним пунктовима. Јефтинији су били још млади црни лук и тиквице. За разлику од њих скупљи су били диња, паприка бабура, чери парадајз и празиук. Обим продаје био је мало бољи него претходних седмица.

                     Србија                                                                                         Хрватска

Ако може велика саксија зашто не би могла и канта!

На пијачним тезгама Каленића је све боља понуда грожђа, па је између осталог у понуди сорта Хамбург, по цени од 250 дин/кг. Још увек добра понуда брескве, нектарине и шљиве, док је слабија понуда боровнице, малине и купине.
Забележен је раст цене ананаса, грејпфрута, купине, малине. Нешто повољнији временски услови претходна два дана утицали су на бољу понуду повртарских култура на Каленић пијацу у Боеграду. Продаја је још увек јако слаба.
У погледу цена евидентиран је раст код зеља и парадајза. За разлику од њих јефтинији су били краставац салатар, паприка остала и паприка шиља.


Кванташка пијаца у Лесковцу током последње седмице августа карактерише пад цена шљиве, бораније, краставца,
купуса, паприке, петлиџана, тиквице и шаргарепе. Цене осталих производа су на нивоу прошлонедељних. Слаба је била понуда воћа на кванташкој пијаци у Шапцу. Дошло је до раста цена брескве, лимуна и поморанџе.
Што се поврћа тиче, забележен је пад цена цвекле, купуса, кромпира, патлиџана и шаргарепе. За разлику од њих скупљи су били паприка, крааставац сакатар и парадајз.

На зеленој пијаци у Врању репортери СТИПС су забележили раст цена банане, ппоморанџе, затим краставца салатара и свих врста паприке у односу на претходни период.

Малинарство је наш избор

Srodni tekstovi

Оставите коментар