Која је алтернатива за воћаре који извозе у Русију

Аутор: draganadpetrovic
415 посета

У Привредној комори Србије (ПКС) одржан је састанак са водећим извозницима воћа у Русију на коме су размотрене могућности повећања извоза и на друга тржишта као што су земље Северне Африке, Уједињени Арапски Емирати, Саудијска Арабија, Индија и Далеки исток.

Директор Сектора за стратешке анализе, услуге и интернационализацију ПКС Михаило Весовић рекао је да су због кризе у Украјини наши произвођачи, јабука, јагода, вишања, трешања, које су највећим делом пласиране у ЕУ и на руско тржиште, у великом проблему због неизвесности и непредвидивости пословања.

Илустрација: Представништва ПКС у свету траже нова тржишта за српско воће

„Један од предлога је да се разматра већи извоз на тржиште голфског залива, УАЕ, Саудијске Арабије, Марока, Египта, али и далека попут Индије”, рекао је Весовић, а саопштено из ПКС.

Он је подсетио да је на располагању и мрежа представништава Коморе у свету која могу да помогну у проналажењу нових пословних партнера, јавља Танјуг.

Комора ће анализирати тренутну ситуацију, количине којима располажемо и потребе неких нових потенцијалних тржишта како би пронашли нове купце, додао је Весовић.

Извор: https://www.politika.rs/scc/clanak/502430/Zbog-rata-u-Ukrajini-vocari-traze-nova-izvozna-trzista

Srodni tekstovi

Оставите коментар