Италијани представили нове моделе снабдевања у пољопривреди

Аутор: draganadpetrovic
471 посета

Италијански инвеститор и произвођач свежег поврћа које је спремно за конзумацију из Добринаца, компанија Ла Линеа Верде, под покровитељством Конфиндустије Србија, организовала Дан посвећен српским пољопривредницима на тему успешног модела ланца снабдевања свежим производима.
Том приликом је најављено је формирање Удружења пољопривредних произвођача свежих производа спремих за конзумацију.
Италијанска пољопривредно-прехрамбена групација специјализована за пољопривредну производњу и паковање свежих производа који су спремни за јело Ла Линеа Верде која у Добринцима код Руме производи српске производе са италијанском технологијом је под покровитељством Удружења италијанских привредника у Србији Конфиндустрија Србија 31. марта у Руми, уз присуство српских пољопривредника, представника надлежног министарства и локалне самоуправе одржала је презентацију успешног модела ланца снабдевања и удруживања пољопривредних произвођача свежег поврћа спремног за конзумацију.
Ла Линеа Верде Група је важан европски играч са тридесетогодишњим искуством у производњи свежих пакованих производа спремних за конзумацију и поуздан произвођач за више од 60 европских робних марки. Српски огранак Ла линеа Верде успешно послује од 2017, запошљава 100 радника вец́ином из Општине Рума, има 140 хектара земље и активно учествује у друштвеним иницијативама локалне заједнице.
Едукативна презентација је под покровитељством Конфиндустрије Србија организована са циљем да се српски пољопривредницима објасни концепт кратког и интегрисаног ланца снабдевања,
неопходног да би се гарантовала доступност сировина константног квалитета током целе године.
Представљен је етички модел ланца пољопривредног снабдевања, који је вец́ успешно тестиран у Европи и који ће створити чврста партнерства са пољопривредним произвођачима на целој територији Србије, од севера до југа.
„Из дугогодишњег искуства смо закључили колико је важно омогућити сигурност како бисмо тиме створили поверење.“ изјавио је на данашњем догађају Доменико Батаљола извршни директор групе Ла Линеа Верде и образложио: „Наши добављачи су партнери који заједно са нама „расту“ и доносе иновације. За нас ланац снабдевања значи лојалност наших сарадника са којима делимо визију и циљеве. Пољопривредне произвођаче, као чланове ланца снабдевања, кроз сталну подршку наших агронома, усмеравамо ка употреби савремених и природних техника узгоја и ђубрења, које се све више заснивају на принципу одрживости. Конкретно, на основу италијанског модела, уводимо интегрисану и органску пољопривредну праксу у Србију како бисмо добили здрав, квалитетан и еколошки прихватљив производ”.
Стратегију ланца снабдевања, која се показала успешном у Европи, представио је Фелиће Поли генерални директор Организације пољопривредних произвођача “Соле е Руђада”, који је нагласио да је у Италији однос са пољопривредним партнерима постао толико близак да је резултирао стварањем Организације произвођача “Соле е Руђада“ – организације која данас окупља газдинства у власништву Ла Линеа Верде и још 70 поузданих партнера, са укупно 2000 хектара усева.
И Удружење италијанских привредника Конфиндустрија Србија подржава иницијативу Ла Линеа Верде а тим поводом Ерик Кошута члан председништва Конфиндустрије Србија, рекао је: „Модел
организовања који промовише Ла линеа верде јесте управо модел који је потребан Србији.Уверени смо да за локалне пољопривредне произвођаче овај модел може представљати добру прилику не
само у економском смислу и у погледу размене знања већ и да може оставити дубок траг у сектору пољопривреде ове земље. Пољопривреда је вековима покретала економију овог региона,
а са моделом који нуди “Ла линеа верде” има велике шансе да се врати на тај колосек и да се равноправно такмичи на европском нивоу“, закључио је Кошута.
Почасни гости данашњег догађаја су били Александар Богиц́евиц́ саветник министра пољопривреде и Представници сектора развоја из Општине Рума а њихово присуство је свакако потврда посвећености Ла Линеа Верде Добринци унапређењу пословања на територији Србије.

Извор: Аробизнис магазин

Srodni tekstovi

Оставите коментар