За црвену можете да купите 10 кг кромпира или купуса, али парадајза ни пола од тога. Ево цена са пијаца широм Србије

Аутор: Gdjakovic
389 посета

Боља понуда јабука на кванташу у Београду условила је ниже цене код већине сорти. Смањена је понуда брескви, нектарина и шљива, а цене су порасле. Порасла је цена још код банане и крушке, док је пала код црног грожђа домаће производње и кивија.Богата понуда сезонског поврћа била је на кванташкој пијаци у Београду. Потражња је била, такође, на завидном нивоу. Ниже цене забележене су код блитве, карфиола, корнишона, црног лука, љуте паприке, пашканата, першуна коренаша, шаргарепе, спанаћа и зелене салате. Поскупели су боранија, цвекла, жути пасуљ и патлиџан.
Смањена је понуда брескви, нектарина и шљива, а боља је понуда грожђа на пијаци Каленић. Током ове недеље скупље су боровница и купина, јер је њихова понуда веома слаба. Нижа цена забележена је код црног грожђа Хамбург и осталог. Одлична понуда сезонског поврћа домаће производње била је на зеленој пијаци Каленић. Забележена је прва понуда корнишона. Ниже цене биле су код диње, младог црног лука и паприке љута и шиља, док је поскупео карфиол, паприка бабура, празилук и тиквице.


Понуда на зеленој пијаци ове седмице је добра . Бресква и нектарина је 180 динара.Понуда брескве и нектарине је добра цена је од 150 до 180 динара, малина и купина 600 динара. Понуда сезонског поврћа на зеленој пијаци је добра. Кромпир се продаје по цени од 100 до 120 динара .
Парадајз се ове седмице продаје по цени од 150 до 200 динара. Купус до 100 динара. Шампињони 320 до 350 динара.
Црвена паприка ове седмице се продаје по цени од 300 до 350 динара, а остале паприке 180 динара, шаргарепа 70 до 90 динара. Остале цене се нису мењале . На кванташу у Лесковцу репортер СТИПС су забележили прву понуду краставца корнишона а било је у понуди карфиола, спанаћа и пашканата. У односу на претходну недељу дошло је до раста цена брескве, нецтарине, краствца салатара, кромпира, лука црног, парадајза, тиквице,
лубенице и патлиџана. За разлику од њих нижа је била цена крушке и празилука.
Карактеристика протекле седмице на зеленој пијаци у Панчеву је добра онуда пољопривредних поизвода. Скупљи су у односу на предходни период бли банана, јабука црвени делишес, јабука Грени Смит, парадајз и першун коренаш За разлику од њих дошло је до пада цена брескве, грожђа, поморанџе, купус и кромпир.

 

Srodni tekstovi

Оставите коментар