Занимљиве промене цена на Кванташу, поскупео зелениш …

Аутор: Gdjakovic
378 посета

Још увек добра понуда и сортимент јабуке на кванташкој пијаци у Београду упркос чињеници да је половина априла. Солидна је била понуда јагоде, али је и протекле седмице доминирала понуда
јужног воћа. Евидентиран је пад цена дуње, мандарине, грејпфрута. Скупљи су у односу на претходни период били грожђе бело остало, више сорти јабука, јагода и поморанџа. Разноврсна је била понуда повртарских култура на продајним пунктовима. Поред домаћег младог кромпира и младог купуса појавила се и тиквица произведена у Србији. Остало сезонско поврће било је углавном из увоза. У односу на претходну седмицу скупљи су били блитва, целер, диња, млади бели лук, парадајз, чери парадајз, ротквица, шампињони, шаргарепа и зелен. За разлику од њих ниже су биле цене карфиола, љуте паприке и лубенице. Понуда јагода била је боља на зеленој пијаци Каленић у Београду, док је понуда осталог воћа била уобичајена за овај период године. Потражња је боља због свечане празничне трпезе. Забележен је раст цена кивија и нара. Слична је била ситуација и што се поврћа тиче у погледу повећаног обима продаје. Ниже су биле цене броколи, кеља, паприке остале и шиље, чери парадајза и патлиџана у однису на претходни период. За разлику од њих скупљи су били краставац салатар, кромпир, пасуљ, шаргарепа и зелена салата. Према извештају репортера СТИПС из Лесковца, током друге седмице априла на кванташкој пијаци овом граду били скупљи банана, млади кромпир, бели лук, першун лишћар. Ниже су биле цене целера, празилука, блитве и младог купуса у односу на прву седмицу априла.
Протекле је седмице евидентирана просечна понуда воћа на зеленој пијаци у Пожаревцу. Дошло је до раста цена банане, лимуна, поморанџе и ораха, док су јефтиније биле мандарине. У понуди поврћа није био значајнијих промена у односу на претходни период. Што се цена тиче скупљи су били блтва, купус, шампињони, шаргарепа и зелена салата.

Srodni tekstovi

Оставите коментар