Дуња скупља од шљиве, а карфиол обара рекорде по продаји на пијацама

Аутор: Gdjakovic
790 посета

Забележена је прва понуда дуња ове сезоне, на кванташкој пијаци у Београду, по цени од 60 дин/кг. Запажена је добра понуда грожђа, јабуке, шљиве, док је понуда брескве, малине, боровнице и нектарине била спорадична. Јефтинији су били ананас, поједине сорте јабуке и мандарина, у односу на претходни период. За разлику од њих дошло је до раста цене боровнице, брескве, лешника, нара, нектарине, поморанџе и шљиве.

Млеко највише поскупело саопштио РЗС

Још је добра понуда паприке, парадајза, купуса, краставца салатара, краставца корнишона, бораније, карфиола, тиквица и лубенице, на продајним пунктовима. Слабија је била понуда броколи, кеља, зелене салате, спанаћа и младог лука, у односу на претходни период. Забележен је раст цена броколи, краставца корнишона и зелене салате. Јефтинији су били блитва, боранија, целер, карфиол, кромпир, купус, лубеница, млади црни лук, паприка бабура, патлиџан, празилук, спанаћ и тиквице. Смањен је био обим понуде брескве и нектарине, а повећан јабуке и грожђа на зеленој пијаци Скадарлија у Београду. Поскупеле су, у односу на претходни период боровница, бресква, нектарина и смоква, а појефтинили су грожђе бело сорте Италија и нар.

Повољни временски услови допринели су доброј понуди и потражњи поврћа на пијачним тезгама. Забележен је раст цене броколи, а пад цена карфиола, кеља, краставца, патлиџана, празилука, ротквица и тиквица. Према извештају репортера СИПС из Лесковца, протекле је седмице на кванташкој пијаци у овом граду, евидентиран раст цена грожђа, шљиве и краставца корнишона. За разлику од њих дошло је до пада цена целера, цвекле, купуса, парадајза, патлиџана, спанаћа и тиквица. На зеленој пијаци у Лозници је била добра понуда воћа и поврћа током последње седмице септембра. Скупљи су били свежа смоква, купус, празилук и паприка бабура.

Ако сте пропустили да одете на фестивал зимнице у Коцељеву онда сте заиста погрешили

Ниже су биле цене жуте бораније, краставца салатара, белог кромпира, црног лука, љуте паприке, патлиџана, пашканата и тиквице. Пијачне тезге у Смедереву су се протекле седмице шаренеле, јер је доминирала понуда грожђа и јабуке, што се воћних врста тиче, док је код повртарских култура доминирала понуда сезонског поврча. Продаја је била добра, посебно култура од којих се најчешће припрема традиционална зимница.

Светске цене житарица у порасту, у Србији стабилно лоше

 

Srodni tekstovi

Оставите коментар