Леблебија, односно наут, према проценама нутрициониста веома је важна компонента макробиотичке исхране.Сада је време за сетву, па смо о том послу чули од произвођача и прерађивача леблебије у Бачком Градишту Немање Мирилова.“Ми смо још пре три године избацили орање па чак и вештачко ђубриво пошто ова биљка није у том смислу захтевна. Значи само „преврнемо“ земљу око 5цм дубине и директно сејемо у њу леблебију, план је до половине априла. Значи, мање квалитетна земља је сасвим погодна за садњу леблебије“ рекао је Мирилов.

Наши највећи конкуренти су додаје, били из Русије и Украјине па је тражња знатно сада повећања. Сировину ипак остављамо за нашу мини-прераду брашна.
Цена је била 100дин за килограм, сада је 200динара.
„Сада смо у фази сертификације биљног сира од леблебије – тофу и напитак (сурогат кафе) од исте.
Производе од леблебије продају још од 2016 онлајн, тржишта има само се надају да ће бити и производа.
Извор: https://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/backa/leblebija-onlajn!-(audio)_1325691.html